Završen je kurs za sportske komentatore koji je tokom proteklih pet nedelja realizovalo Udruženje sportskih komentatora – SPOK u prostorijama Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Polaznici, njih 25, dobilo je sertifikat o uspešnom pohađanju kursa. Glavni predavači bili su Nebojša Višković i Gojko Andrijašević, poznati komentatori Sport kluba.

Prezadovoljan sam kako je sve proteklo. Moram da istaknem da smo od Fakulteta za sport dobili sjajne uslove. Imali smo vrhunski ambijent u amfiteatru i to je automatski doprinelo kvalitetu predavanja. Sve je odrađeno na visokom nivou i mislim da smo svi zajedno napravili korak napred – istakao je Nebojša Višković.

Kurs je pohađalo 25 polaznika iz Beograda, Subotice, Novog Sada i drugih gradova iz Srbije, a iz regiona je stigao po jedan polaznik iz Podgorice i Zagreba.

Svi su pokazali veliko interesovanje i pažljivo su slušali sve što smo im govorili. Imali su i praktičan rad na Sport klub. Mislim da iz ove generacije sigurno njih pet, šest već sada može da počne da se bavi ovim poslom – istakao je Višković.

Planovi Udruženja sportskih komentatora su da od septembra počnu novi kurs.

Nesigurna su vremena zbog pandemije koronavirusa, ali ako sve bude u redu nastavićemo da prenosimo znanje na buduće komentatore. Naravno očekujem da ćemo u Fakultetu za sport ponovo imati partnera i da će saradnja kao i ovaj put biti na obostrano zadovoljstvo– zaključio je Višković.