U izdanju Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ objavljena je još jedna knjiga, koja je namenjena studentima naše akademske ustanove.

„Uvod u novinarstvo“ autora prof. dr Vesne Milenković koristiće kao udžbenik studenti prve godine studijskog programa Sportsko novinarstvo, kao i svi oni koji žele da na jednom mestu nađu sve ono što je vezano za osnove novinarstva.

Motiv za pisanje ove knjige bila je želja da budući novinari brže i lakše savladaju gradivo iz predmeta Osnovi novinarstva, jer pored teorijskog dela, sadrži i primere iz prakse. Redakcija mi nije strana. Prošla sam sve nivoe novinarskog rada od dopisnika, reportera, prezentera, voditelja autorskih emisija, urednika u štampanim i elektronskim medijama“, istakla je prof. dr Vesna Milenković.

Knjiga „Uvod u novinarstvo“ obuhvata širok dijapazon tema.

U knjizi su obuhvaćene oblasti od defincije osnovnih pojmova razvoja novinarstva, upoznavanje sa redakcijom i pisanje za medije do izvora informacija i uticaja medijskih sistema na razvoj novinarstva“.

Prof. dr Vesna Milenković je zahvalila svima koji su pomogli da ova knjiga ugleda svetlost dana.

Veliku zahvalnost dugujem Fakultetu za sport, koji je prepoznao interes za izdavanje knjige kao udžbenika, koji će biti koristan generacijama naših studenata. Posebna zahvalnost ide recezentima prof. dr Zoranu Jevtoviću sa Filozofskog fakulteta u Nišu, prof. dr Radivoju Petroviću sa Fakulteta za sport i prof. dr Mirku Miletiću, dekanu Fakulteta društvenih nauka u Beogradu“.