Fakultet za sport Univerziteta „Unon – Nikola Tesla“ i u novoj školskoj godini nastavio je da širi krug svojih partnera. Ugovor o saradnji potpisan je sa Vaterpolo klubom Crvena zvezda, ovosezonskim učesnikom Lige šampiona, a među potpisnicima su bili prof. dr Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport i Igor Milojević, direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda.

Vaterpolo klub Crvena zvezda i Fakultet za sport na Novom Beogradu godinama unazad imali su izuzetno uspešnu saradnju kroz sporazum sa Sportskim društvom Crvena zvezda. Na osnovu te saradnje stipendisti Fakulteta za sport su već vaterpolisti Lazar Dobožanov i Nebojša Toholj.

– Da bismo dobili kompletnog sportistu, potrebna su nam tri noseća stuba. Prvo porodica, zatim obrazovanje i kvalitetan sportski klub u kome će imati adekvatan stručni rad. U toj rečenici msilim da sam objasnio koliko nam znači saradnja koju smo dogovorili sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ – počeo je priču Igor Milojević, direktor VK Crvena zvezda.

– Smatram da vrhunskivaterpolista ne može da bude bez vrhunskog obrazovanja. Zato smo i izabrali visokoobrazovnu ustanovu koja na moderan način obrazuje i formira stručne kadrovi iz raznih oblasti sporta. Imamo zajednički cilj, a to je proizvodnja vrhusnkih i obrazovanih sportista.

Po rečima Milojevića, jedan segmente ove saradnje biće posebno bitan:

–  Tu pre svega mislim, na razmenu informacija. Fakultet za sport ozbiljno radi na međunarodnom polju sa svojim veoma kvalitetnim kadrovima. Sa druge strane, mi sa samog bazena dajemo podatke o problemima sa kojima se suočavamo u tehničkom smislu razvoja sporta. Najbolje je i najlepše kada se spoje teorija i praksa, jer tada se dobija najbolji rezultat. Zato sam uveren da će naša saradnja biti veoma uspešna – zaključio je Milojević.

Na osnovu potpisanog ugovora Fakultet za sport će na godišnjem nivou VK Crvena zvezda obezbediti po dve stipendije. Zanimljivo je istaći da Fakultet za sport, iako je privatna visokoobrazovna ustanova, stipnedira više od 40 vrhunskih mladih ssportista i perspektivnih sportskih stručnjaka.

– To je praksa od koje nećemo odustati, jer na taj način želimo da, iz našeg domena, damo doprinos razvoju srpskog sporta i pružimo podršku i uspešnim sportistima koji za Srbiju osvajaju medalje na najvećim svetskim takmičenjima – konstatovala je prof. dr Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport.