Vaterpolo reprezentacija Srbije od 25. maja je na okupu i pod dirigentskom palicom selektora Dejana Savića vredno trenira pripremajući se za Olimpijske igre koje su na programu sledeće godine. Dvojica srpskih reprezentativaca Viktor Rašović i golman Dimitrije Rističević bore se za mesto među putnicima u Japan koji će braniti zlato na najvećoj svetskoj smotri sporta, ali i misle na svoju budućnost.

Činjenicu da su klupske vaterpolo sezone prekinute usled pandemije virusa korona, Rašović i Rističević su iskoristili na pravi način – da se dodatno obrazuju. Tandem srpskih vaterpolista je pohađao i uspešno okončao kurs stručnog osposobaljavanja za trenera u sportu. Završni test najvišeg, trećeg nivoa osposobljenosti Rašović i Rističević položili su najvišom ocenom i stekli zvanje operativnih trenera u sportu.

– Po završetku igračke karijere postoji opcijia da se obojica bavimo trenerskim poslom, da radimo na usavršavanju mladih vaterpolista. Mislili smo na vreme o svemu tome i zato smo izabrali da završimo kurs stručnog osposobovljanja kako ne bismo imali bilo kakvih problema sa dozvolama za rad – počeo je priču Dimtrije Rističević, a Rašović se nadovezuje:

– Fakultet za sport je bio logičan izbor za mene, jer sam na ovom fakultetu diplomirao na studijskom programu Sportsko novinarstvo. Donbro mi je poznat sistem rada, nosim zaista izvanredno iskustvo i zato sam i Dimitriju preporučio da kurs za operativne trenere pohađamo na Fakultet za sport.

Dimitrije Rističević naredne sezone braniće boje VK Novi Beograd, dok se Viktor Rašović seli u Francusku, u redove ekipe Noizi Lesek:

– Vrlo ambiciozan projekat koji u delo sprovode velikani našeg vaterpola Aleksandar Šapić i Vladimir Vujasinović. Prema najavama, trebalo bi da imamo vrlo kvalitetan tim koji će biti glavni pretendent na trofej i u domaćem šampionatu i u Kupu – kaže Rističević.

Sa ništa manje entuzijazma o narednoj sezoni govorio je i Viktor Rašović:

– Dobra okolnost za mene je činjenica da će trener biti Stefan Ćirić sa kojim se dobro poznajem.  Naše ambicije su da pobedimo Marsej, ekipu koju je pojačao Andrija Prlainović i koja je glavni favorit. Neće biti lako, ali će svakako biti uzbudljivo – zaključio je Rašović.