Najbolji kajakaši Srbije užurbano se pripremaju za brojne izazove koji im predstoje ovog leta – Svetski Kup u Segedinu i Evropsko prvenstvo u Beogradu. Među njima je i Stefan Vekić, naš student četvrte godine na studijskom programu Menadžment u sportu. Kajakaška reprezentacija Srbije posle dvomesečnih priprema koje je sprovela u Turskoj, trenutno trenira u Beogradu na Adi Ciganliji, što je Stefan iskoristio da se posveti i obavezama na Fakultetu.

– Prijavio sam četiri ispita, nadam se da ću sve to uspešno završiti. Moram da priznam da su pripreme bile veoma teške, pa je najveći problem za mene bio da posle napornog dana zadržim koncentraciju prilikom učenja. Ali, kad se nešto voli onda je sve mnogo lakše – počeo priču Vekić koji će se takmičiti u kajaku četvorosedu na 500 metara.

– Imao sam najbolje vreme na distanci od 500 metara na izbornom takičenju i optimista sam u pogledu rezultata, jer mislim da smo se dobro spremili. Prvo nam sledi Svetski kup u Segedinu od 18. do 20. maja, a onda glavno takmičenje, a to je Evropsko prvenstvo kome će upravo Beograd biti domaćin od 8. do 10. juna.

O ambicijima na ova dva takmičenja Vekić kaže:

– Imali smo zaista dobre uslove za pripreme i zato sam optimista. Moram da priznam da očekujem jednu od medalja. Prošle godina na Svetskom prvenstvu smo bili šesti i sada silno želimo da popravimo plasman. Imamo veliki motiv i nadamo se najboljem – zaključio je Vekić, a mi mu želimo mnogo sreće.