Fakultet za sport Univerziteta “Union Nikola Tesla” svakodnevno dobija potvrdu o kvalitetu i ugledu nastavnog kadra. Naši nastavnici doc.dr Milan Radaković i doc.dr Svetlana Petronijević bili su direktni učesnici dva veoma važna događaja, gde se videlo koliko se ceni njihov rad u svetu sporta.

Na dodeli Majskih nagrada, najvećeg sportskog priznanja u Srbiji, koje dodeljuje Sportski savez Srbije, Milan Radaković je uručio prestižno priznanje delegaciji Fudbalskog saveza Srbije koju su činili zamenik predsednika Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović i selektor Dragan Stojković Piksi.

– Za mene je velika čast i zadovoljstvo što sam baš ja uručio priznanje organizaciji kojoj pripadam više od 50 godina, što kao fudbaler, što kao fudbalski sudija. Fudbalski savez Srbije je apsolutno zaslužio ovo priznanje, mnogo je urađeno na podizanju kvaliteta Superlige i Prve lige Srbije. Regularnost i suđenje su na veoma visokom nivou, posebno zbog uvođenja VAR tehnologije. Naravno kruna svega je odlazak reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Kataru pod vođstvom selektora Stojkovića – istakao je doc. dr Milan Radaković.

Kao član Upravnog odbora i Odbora za hitna pitanja Sportskog saveza Srbije, Radaković je posebno potencirao zastupljenost ljudi sa Fakulteta za sport na dodeli Majske nagrade.

– Naš nastavnik Milica Vukašinović Vesić je dobila priznanje kao najbolji sportski funkcioner, dok je našoj studentkinji Jovani Preković uručena nagrada kao najboljem sportisti. Velika je to stvar i još jedna potvrda koliko je Fakultet za sport značajan za razvoj sporta i stvaranje kvalitetnog visokoobrazovanog kadra za budućnost – zaključio je doc. dr Milan Radaković

A veoma važnu ulogu u Sportskom društvu Crvena zvezda dobila je doc.dr Svetlana Petronijević, kao predsednik Mačevalačkog kluba Crvena zvezda. Naša nastavnica izabrana je u Upravni odbor, koji će imati ključnu ulogu u rukovođenju jednim od najvećih sportskih društava na Balkanu.

Na čelu crveno-bele familije u narednom periodu biće Zvezdan Terzić, koji je na toj funkciji nasledio Nebojšu Čovića, a pored Svetlane Petronijević u Upravnom odboru se nalazi još 20 članova.

-Velika mi je čast što sam u okruženju takvih sportskih stručnjaka, pogotovu kada se radi o mom klubu, u kome sam prisutna 21 godinu. Smatram da je ovo veliki i pozitivan pomak u organizaciji samog sportskog društva. Napravili smo plan razvoja u naredne četiri godine za koji sam ubeđena da će doneti rezultate. Naravno, ovo je još jedno priznanje i za  Fakultet za sport, jer mi na svakom mestu predstavljamo i našu visokoobrazovnu ustanovu, a ovo je dokaz da to radimo na najbolji mogući način – istakla je doc. dr Svetlana Petronijević.