Studentsko državno prvenstvo u dizanju tegova u muškoj i ženskoj konkurenciji održano je nedavno u Pančevu i Subotici. Kuriozitet je da je naš student Filip Vlajić, na master studijama Trener u sportu, na jednom šampionatu učestvovao kao takmičar a na drugom kao organizator.

– Klub dizača tegova Dinamo, čiji sam predsednik, organizovao je prvenstvo u olimpijskom dizanju tegova ne samo za studentkinje već i za juniorke i mlađe seniorke. To je četvrti put da smo uz pomoć Saveza za dizanje tegova Srbije organizovali ovo takmičnje i veoma sam, kao predsednik kluba, ponosan na tu činjenicu. Učestvovalo je 15 takmičarki, a veoma mi je žao što moja koleginica sa Fakulteta za sport Tamara Živković zbog povrede ramena nije mogla da nastupi – počinje priču Vlajić koji se u muškoj konkurenciji okitio bronzanom medaljom. Sa ponosom ističemo da je naš student Mateja Praprotnik, student prve godine osnovnih akademskih studija Trener u sportu, osvojio je prvo mesto:

– Zadovoljni smo kako je sve proteklo. Meni je ovo drugi takmičarski nastup u ovom sportu. Prelazak sa powerliftinga (discipline snage), mog matičnog sporta, na olimpijsko dizanje nije nimalo lak. Trenažni i takmičarski zahtevi su totalno drugačiji. Mateja je bio sjajan, on je takmičarski duže od mene u ovom sportu i do sada je ostvario zapažene rezultate. Trenira pod budnim okom našeg istaknutog trenera Srđana Jovanovića, koji je i meni znatno pomogao u pripremi za nastup na ovom prvenstvu i ovom prilikom mu se zahvaljujem – konstativao je Vlajić.

Veliki zaljubljenik u dizanje tegova, Vlajić je od dolaska na mesto predsednika Dinama praktično oživeo ovaj sport u Pančevu. Sve ono što je naučio na Fakultetu za sport i obrazovanje koje još stiče kaže da su mu mnogo pomogli u takmičarskom, ali i organizacionom smislu:
– Sve vreme sam imao maksimalnu podršku profesora svaki put kada sam im se obratio. Studijski programi su vrhunski, jer teorijsko znanje koja sam stekao je na zaista visokom nivou, a sve to sam uspeo da primenim u praksi. Ono što Fakultet za sport odvaja od ostalih fakulteta po mom mišljenju je činjenica da postoji ubedljivo najbolji odnos profesor – student. Postoje mogućnosti da se dosta radi na individualnom usavršavanju i to je zaista fenomenalno – zaključio je Vlajić.