Amfiteatar Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ bio je tesan da primi sve koji su došli na promociju knjige proslavljenog džudiste Vuka Rašovića „Nisam stigao ni da ostarim“. Tiskali su se njegovi prijatelji, učenici, saborci na tatamiju, kako bi zauzeli što bolje mesto i uživali u sat vremena sjajne sportske i životne bajke. A koliko je bilo interesovanje najbolje svedoči podatak da je više od sat vremena nakon promocije, autor i dalje potpisivao primerke svoje knjige.

Osim autora, prisutnima su se obratili i prof. dr Srećko Jovanović, redovni profesor Fakulteta za sport koji je i izdavač ove knjige, Ivan Ćurković, čuveni fudbalski golman i dugogodišnji sportski funkcioner, Bratislav Đorđević, legenda jugoslovenske košarke, kao i Milun Delić, u ime džudista Srbije dok mu je Božidar Markuš, predsednik udruženja džudo veterana Crne Gore uručio plaketu za doprinos razvoja džudoa u svetu.

– Vuk Rašović je izuzetna sportska ličnost koja zaslužuje poštovanje i divljenje zbog ulaganja u razvoj kako svog tako i sporta uopšte. On je posvećen džudou od prvog susreta sa njim, i sa  nimalo smanjenom snagom i intenzitetom i sada radi u njegovim okvirima. On džudo studira, a posebno fascinira činjenica da stalno trenira i ne gasi se. Vuk ruši sve teorije o tome da posle određenog broja godina, čovek počinje da trenira rekreativno. Ne poznaje godine, on je i kao veteran sjajan – rekao je prof. dr Srećko Jovanović i objasnio šta je motivisalo Fakultet za sport da kao izdavač podrži oovaj projekat, a na kraju poslao snažnu poruku:

–  Starost, to je teška, ružna bolest. Ali starost ne postoji, već samo mladost koja je prošla. Vukova zaljubljenost u džudo je odlika mladosti i zato autor svima poručuje – ne stižem ni da ostarim.

Vuk Rašović, autor knjige, bio je vidno emotivan kada je sve drage ljude video na jednom mestu, te se najpre zahvalio svima koji su došli.

– U jednoj zemlji, postoji praznik koji se zove Dan zahvalnosti. Posle ovakvih događaja kažu da nije ljudima žao da umru, a ja vam kažem da je meni baš sada žao da umrem. Hvala vam što ste došli da uveličate ovu promociju! Kažu da knjiga traži pisca, a moja je čekala izdavača i zahvaljujući Fakultetu za sport, dekanki Ivanki Gajić i osnivaču ove obrazovne institucije Bojanu Sekuliću ova knjiga je ugledala svetlost dana. Moja želja je bila da u knjizi nabrojim samo prijatelje, ali to sada nije bilo moguće, tako da znate da ukoliko budem pisao sledeću knjigu, ona će biti o vama – rekao je Rašović što je izazvalo veliki aplauz.

Na konstataciju da je na promociji otkriveno ono što je želeo da sačuva, a to je broj njegovih godina – 80 – dodao je:

– Dugo je to bilo putovanje. Prošlo je 80 godina kao tren. Životni vek je bio ispunjen uzbuđenjem, događajima i prijateljstvima. Znaju profesionalni sportisti da je profesija takva da si svakog vikenda u nekom drugom gradu, a da pet dana u nedelji koristiš da se dobro oznojiš i treniraš, kako na tim takmičenjima ne biste bili neuspešni. Ali ono što ostaje i posle bavljenja sportom su prijateljstva.

Rekao je Rašović i da mu je omiljeni deo karijere trenerski posao:

– Kao što je Mikelanđelo klesao svog Davida, tako sam ja svojim rukama vodio decu na putu znanja o džudou. Vrhunski sportisti su monasi, prevazilaze iskušenja, uzrastaju i napreduju. Sportisti padaju, dižu se, čuvaju se od euforije. Trenerski posao ostaje kao najlepše iskustvo u mom životu.

Promociji knjige prisustvali su mnogi istaknuti džudisti: Dragomir Bečanović, nekadašnji svetski prvak, Slavko Obadov, osvajač prve olimpijske medalje za naš džudo, Borivoje Cvejić, Aleksandar Kukolj, nekadašnji evropski prvak, Mara Kovačević, osvajačica bronze na evropskom i svetskom prvenstvu, kao i Tanja Petrović, višestruka svetska prvakinja u karateu, bivši predsednik SR Jugoslavije Zoran Lilić i mnogi drugi.