Delegacija Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ koju su činili dekanka prof. dr Ivanka Gajić, prof. dr Jelena Ivanović, prodekan za nastavu doc. dr Nemanja Ćopić, prodekan za nauku doc. dr Ivana Parčina i doc. dr Svetlana Petronijević, učestvovala je na 11. Međunarodnom simpozijumu „Nove tehnologije u sportu – NTS 2019.“ koji je nedavno  održan u Sarajevu.

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu već dugi niz godina gaji tradiciju organizacije ovog događaja, kreirajući ambijent za razmenu ideja i iskustava i unapređenje nauke i prakse. Posetu Sarajevu iskoristili smo i da obiđemo instituciju domaćina i bliže se upoznamo sa radom njihovog dijagnostičkog centra i tom prilikom smo razgovarali o potencijalnoj saradnji na projektima i pisanju zajedničkih naučnih radova.

Prvog dana ovog skupa tokom svečanog otvaranja, dodeljene su zahvalnice i priznanja prijateljima ovog Fakulteta, među kojima je bila i naša dekanka.

Narednog dana, nakon uvodnih predavanja, na obostrano zadovoljstvo smo zvanično uspostavili saradnju potpisivanjem međunarodnog Sporazuma, koji su potpisali dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja prof. dr Haris Alić i dekanka Fakulteta za sport prof. dr Ivanka Gajić.

Predmet ovog Sporazuma je akademska razmena koja podrazumeva učešće nastavnika i studenata u naučnoj, nastavnoj, izdavačkoj, kulturnoj i drugim oblastima saradnje, a u cilju jačanja obrazovnih odnosa, razvoja naučnih istraživanja, ostvarivanja kulturnog i intelektualnog kapaciteta i iskorišćavanja dostignuća ustanova visokog obrazovanja u oblastima obrazovanja i nauke.

Profesori Fakulteta za sport aktivno su učestvovali u radu ovog skupa sa tri naučna rada koja su izlagali drugog dana konferencije u vidu poster prezentacije.