Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ ugostio je Žiku Bogdanovića, kreatora jednog od tri najstarija rukometna portala u Evropi, Balkan – handball.com. U razgovoru sa studentima podelio je svoja iskustva tokom 15 godine rada i pisanja o rukometu na specijalizovanom sajtu, prepoznatljivom u regionu, ali i šire.

Žika Bogdanovića se osvrnuo na saradnju sa Fakultetom za sport, koja traje duži period.  Dvodnevna konferencija „Handball talks“ je u martu mesecu održana upravo u amfiteatru fakulteta gde je obeleženo 15 godina rada portala.

Fakultet za sport je pravi promoter sporta, organizacija koja je prepoznala kako treba promovisati sport i saradnja je pozitivna. Balkan – handball organizacija je uvek dobrodošla ovde, to traje dugi niz godina i verujem da će se nastaviti,  a i mi se trudimo da promovišemo Fakultet za sport gde god možemo. Ovo je samo nastavak i nadam se da ćemo u budućnosti imati prostora za dalji zajednički rad.

Svaki početak je težak, ali u velikim pričama, projektima, uvek postoji nešto romantično, po rečima Žike Bogdanovića. Nešto što najviše krasi ovaj projekat jeste prihvatljivost od samog početka, a uz to je došlo prepoznavanje i i popularnost u rukometnom svetu posle ispraćenih više od 40 međunarodnih takmičenja širom sveta.

Početak sajta je vezan za vreme pre Fejsbuka, način promocije je gotovo bio nepostojeći, budžet je bio nizak. Jedino sredstvo komunikacije je bio Skajp, i to je sve delovalo romantično, u odnosu na današnje uslove. U regionu su nas svi prihvatili od samog početka i smatraju nas kao domaći medij u svakoj od država u komšiluku, što je veliko priznanje posle više od 36.000 tekstova i izveštavanja sa najvećih međunarodnih takmičenja.“