Posle učešća na Fajnal-ejtu Lige šampiona i osvajanja zlatne medalje u Svetskoj ligi, mladi vaterpolista Radomir Drašović priprema se za učešće na Svetskom prvenstvu. Brojne profesionalne obaveze ipak ga nisu omele da polaže ispite i stekne uslov za upis na četvrtu godinu osnovnih akademskih studija na studijskom programu Menadžment u sportu.

– Uslove studiranja koje Fakultet za sport omogućava aktivnim sportistima su zaista fantastični – počinje priču Drašović i dodaje:

– Iako sam već dve godine u inostranstvu, sve svoje fakultetske obaveze ispunjavam u roku. Za to veliku zahvalnost dugujem dekanki Gajić, ali i svim profesorima koji zaista imaju razumevanje i izlaze mi u susret. Sva ta njihova podrška je dragocena. Svestan sam koliko ja važno obrazovanje, jer će se igračka karijera jednog dana završiti, a moja ideja je da na neki način ostanem u sportu. Iz tog razloga obrazovanje koje stičem na Fakultetu za sport mi je dragoceno – konstatuje Drašović.

Posle dve godine provedene u Veroni, Drašović se seli u Mađarsku u redove Solnoka.

– Zanimljivo je da će mi saigrači biti Viktor Rašović, koji je diplomirao na Fakultetu za sport na studijskom programu Sportsko novinarstvo, i Đorđe Lazić koji mi je kolega na studijskom programu Menadžment u sportu. Trener je Živko Gocić koji je na master studijama Trener u sportu, tako da ćemo u ovom mađarskom gradu imati pravu malu koloniju studenata Fakulteta za sport – uz osmeh kaže Drašović i dodaje:

– Njihovo prisustvo će mi sigurno mnogo značiti da se što brže i lakše adaptiram na novu sredinu i nadam se da ćemo u godinama koje dolaze Solnoku doneti mnogo trofeja.

O još jednom uspehu reprezentacije Srbije u Svetskoj ligi, Drašović ističe:

– Prvi put sam imao priliku da za nacionalni tim na nekom velikom takmičenju igram u Beogradu. To je zaista poseban osećaj, naročito što je to bilo u hramu vaterpola na Tašmajdanu. Ta energija koja se sa tribina prenosila na nas igrače je zaista neverovatna i to nam je u velikoj meri pomoglo da dođemo do zlata i olimpijske vize. Duel sa Hrvatskom u finalu je bio epski. Nevreme i neverovatan pljusak, kao i podrška navijača koja ni u tim trenucima nije izostala, učinili su taj meč spektakularnim. To ću pamtiti celog života.

Pred našim vaterpolistima je novi izazov – Svetsko prvenstvo kome će polovinom jula domaćin biti Koreja:

– Putujemo u podmlađenom sastavu. Selektor Savić je ukazao šansu mlađim igračima i za sve nas je to ogroman motiv. Znamo koga predstabljemo i koga smo nasledili, dobili smo poverenje Dejana Savića i to ne smemo da izneverimo. Na Svetsko prvenstvo idemo bez pritiska, sa obezbeđenom vizom  za Olimpijske igre u Tokiju i potrudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat. Nadam se da ova mlada i veoma talentovana ekipa upravo iz te rasterećenosti može da se uključi u borbu za medalju – konstatovao je Drašović.