Beograd, 18. jun 2015.

Na Fakultetu za sport organizovano je svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji između Košarkaškog kluba „ Crvena zvezda Telekom“ i Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda. Ciljevi sporazuma su unapređenje stručnog rada u sportu Republike Srbije i kvalitetniji protok i razmena savremenih znanja i iskustava, kao i saradnja u oblasti obrazovno-naučnog rada, permanentnog stručnog osposobljavanja trenera i menadžera, kontrole treniranosti sportista, organizovanju kampova, i u svim drugim oblastima koje proističu iz njihovih delatnosti.

 

Sporazum su potpisali direktor KK “Crvena zvezda Telekom”, gospodin Davor Ristović i dekan Fakulteta za sport, prof.dr Ivanka Gajić, koja je tom prilikom naglasila: „Porodica partnerskih organizacija Fakulteta za sport danas je dobila veliko pojačanje. Veoma sam srećna što uspostavljamo zvaničnu saradnju sa KK “Crvena Zvezda Telekom”, slavnim i trofejnim sportskim kolektivom sa 70 godina dugom tradicijom. Fakultet za sport aktivno učestvuje u sistemu srpskog sporta, jer omogućuje školovanje kadra za potrebe savremenog sporta, u skladu sa modernim evropskim standardima, istovremeno ostvarujući dinamičnu saradnju sa sportskim organizacijama sa kojima deli zajedničke ciljeve, a KK “Crvena Zvezda Telekom” svakako je jedna od takvih. Fakultet za sport, kao jedinstvena visokoškolska ustanova, u regionu, za akademsko obrazovanje usko-stručno specijalizovanog sportskog kadra, obezbediće, u okviru svoja tri studijska programa četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija: Trener u sportu, Menadžment u sportu i Sportsko novinarstvo, posebne uslove za obrazovanje, osposobljavanje i usavršavanje sportista i sportskih stručnjaka iz Zvezde, izlazeći u susret njihovim profesionalnim obavezama i potrebama. Košarkaškom klubu “Cvena Zvezda Telekom” želim mnogo uspeha u daljim takmičenjima i očekujem konkretne rezultate naše saradnje, na obostranu korist, a pre svega za dobrobit srpske košarke i sporta uopšte“.

I direktor Košarkaškog kluba “Crvena zvezda Telekom”, gospodin Davor Ristović izrazio je zadovoljstvo povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji: „U okviru našeg kluba deluje Prva košarkaška gimnazija „Koledž Beograd“, koju pohađaju mladi sportisti iz celog regiona i zato smatramo vrlo značajnim što oni imaju priliku da nastave svoje akademsko obrazovanje na Fakultetu za sport. Zato će, sa ciljem praćenja razvoja teorije i prakse u košarci, Fakultet i Zvezda obezbediti uslove za realizovanje praktične nastave studentima Fakulteta i njihovo volontiranje u sportskim aktivnostima Zvezde. Već narednog vikenda KK „Crvena zvezda Telekom“ će primiti studente i predavače Fakulteta za sport u svom kampu na Zlatiboru. Zato sam siguran da će ova saradnja trajati dugo i da će doprineti da zajedno napredujemo“ – istakao je gospodin Ristović.