Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nastavlja sa praksom ulaganja u obrazovanje mladih i uspešnih sportista. Iako smo privatna visokoobrazovna ustanova možemo da se pohvalimo da na godišnjem nivou stipendiramo preko 60 sportista i sportskih stručnjaka na osnovu ugovora o saradnji koje imamo sa Olimpijskim komitetom Srbije, nacionalnim granskim sportskim savezima i najtrofejnijim klubovima.

Uspešna saradnja sa Košarkaškim klubom Crvena zvezda nastavlja se iz godine u godinu, a novi studenti našeg Fakulteta od ove školske godine su Ognjen Dobrić i Aleksa Radanov. Prvotimci crveno-belih i povremeni reprezentativci Srbije opredelili su se za studijski program Menadžment u sportu.

– Sjajna je stvar što Fakultet za sport na ovakav način podržava mlade sportiste i što svojim programima i prilagođenim sistemom studiranja omogućava i nama koji smo u aktivnom trenažnom i takmičarskom procesu da uz sportsku karijeru stičemo i obrazovanje. Po tome je Fakultet za sport jedinstven i zato me ne čudi što je veliki broj poznatih sportista izabrao da ovde studira. Moram da naglasim da Aleksa i ja, dugujemo i veliku zahvalnost našem klubu, Crvenoj zvezdi koja je prepoznala značaj koje obrazovanje ima za aktivne sportiste, naročito nakon završetka karijere, i pružio nam priliku da steknemo fakultetsku diplomu – rekao je Ognjen Dobrić.