Pobedničke ekipe u muškoj seniorskoj konkurenciji

 Prošlog vikenda, 12. i 13. aprila 2014. godine, u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, u hali Doma sportova, Prvog nacionalnog trening centra, održan je turnir “BASKET 3×3 KOŠUTNјAK 2014.“ Turnir se održao pod okriljem FIBE, a pokrovitelji su bili Ministarstvo omladine i sporta RS i Košarkaški savez Srbije. Takmičenje su zajednički organizovali Zavod za sport i medicinu sporta RS, Fakultet za sport, Univerziteta “Union – Nikola Tesla” iz Beograda i Sportski savez Srbije. Doprinos dobroj organizaciji dali su i Košarkaški savez Vojvodine i Košarkaški savez Beograda. Turnir su u ime organizatora otvorili mr Aco Gajević, pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS i dr Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport.

 Na turniru su učestvovale 43 ekipe, u četiri kategorije. Prvog dana, u prepodnevnim satima, nastupilo je deset ekipa devojčica u kategoriji U15, predstavnica većinom ženskih košarkaških klubova iz Beograda i Mladenovca, kao i školska ekipa OŠ “Zmaj” iz Beograda. Nabolja ekipa bila je ekipa “Dream Team” KK “Ras” u sastavu: Marta Čelebić, Tina Selaković, Mitra Stevanović i Sofija Filipović. Drugo mesto zauzela je ekipa “Teletabisi,” iz istog kluba, u kojoj su nastupile: Marija Rafael, Stela Presečki i Milica Barać. Bronzani je bio tim “Zlatne devojčice” iz KK “Girl Basket” u sastavu: Nina Ivanović, Milica Kosović, Maša Komnenović i Darija Bađul. Za najbolju igračicu, u kategoriji U15, proglašena je Tina Selaković, članica pobedničke ekipe.

U subotu, posle podne, takmičilo se dvanaest ekipa u kategoriji dečaka U15. Bili su tu predstavnici najpoznatijih košarkaških klubova, kao i dve ekipe osnovnih škola – “Sveti Sava” iz Kikinde i “Zmaj” iz Beograda. Najbolji je bio tim KK “Crvena zvezda” u sastavu: Danilo Petrović, Filip Vidačić, Aleksa Uskoković i Igor Stevanović. Drugoplasirana je bila ekipa KK “Zemun” u sastavu: Vuk Vulikić, Marko Pecarski, Nikola Pavić i Uroš Isailović. Treće mesto osvojila je ekipa “Pun gas ajmo Ras” iz KK “Ras”, u sastavu: Voja Cvetković, Luka Bosiljčić, Aleksa Nikolić i Danilo Radunović. Najbolji igrač u kategoriji dečaka U15 bio je Danilo Petrović iz KK Crvena zvezda.

Drugog dana takmičenja u prepodnevnim satima održan je turnir za seniorke, u okviru koga je nastupilo devet ženskih ekipa. Najbolji tim je “Gradimir”, u sastavu: Bojana Štulić, Nataša Jerkić, Elena Pjevac i Maja Radović. Drugoplasirana ekipa bila je “Mećava”, u kojoj su nastupile: Ines Bošnjić, Olivera Gajević i Jelena Trifunović, a trećeplasirani tim “Karaburma”, u sastavu: Marina Radović, Katarina Karanović, Zorana Dedović i Zorana Milović. Za najbolju igračicu ženskog seniorskog turnira proglašena je Nataša Jerkić iz ekipe “Gradimir”.

Najveću pažnju turnira privukao je nastup seniora. Takmičili su se najbolji igrači basket 3×3, ne samo u Srbiji, već i u svetu. Među dvanaest muških seniorskih ekipa, koliko je nastupilo na Trurniru “Basket 3X3 Košutnjak 2014.” najbolji su bili “Master Kafe” iz Beograda, u sastavu: Bogdan Dragović, Lazar Rašić, Dejan Majstorović i Marko Dugošija. Srebrni su bili “3X3 Novi Sad”, u sastavu: Dušan Domović – Bulut, Nikola Samojlović, Marko Savić i Marko Ždero, a bronzani, “Ekipa NS”, koju su predstavljali: Rajko Radinović, Nebojša Stanić, Stefan Stojačić i Nikola Ugrica. Najbolji igrač muškog seniorskog turnira bio je Dejan Majstorović iz pobedničkog tima “Master Kafe”.

Pobedničke ekipe u ženskoj seniorskoj konkurenciji

Pobedničke ekipe u ženskoj U15 kategoriji

Detalj sa muškog finalnog meča u konkurenciji seniora

Nagradu MVP u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji dodelio je Vasilije Micić, košarkaš KK “Megavizura”- MVP muškog seniorskog turnira Dejan Majstorović i Vasilije Micić

Ekipa “Gradimir” – Najbolja u ženskoj seniorskoj konkurenciji

Najbolja muška seniorska ekipa – “Master Kafe”

Prvi na svetu, a drugi u Srbiji – ekipa “Novi Sad 3×3”

Detalj sa muškog finalnog meča u seniorskoj konkurenciji