Beograd, 21.04.2016.

Delegacija Fakulteta za sport, koju je predvodio predsednik Saveta fakulteta, gospodin Bojan Sekulić, boravila je prethodnih dana u Crnoj Gori, gde je imala niz radnih sastanaka sa vodećim ljudima crnogorskog sporta.

Veoma konstruktivni i srdačni razgovori vođeni su u Upravi za mlede i sport Vlade Republike Crne Gore, na čijem čelu je gospodin Igor Vušurović, nekadašnji odbojkaški reprezentativac SR Jugoslavije i osvajač zlatne medalje na OI u Sidneju 2000. godine, koji je bio prijatno iznenađen saznanjem da u regionu postoji takva vrsta obrazovne ustanove, kakva je Fakultet za sport iz Beograda, orjentisane i podređene isključivo sportu i znanju. U otvorenom, pre svega, prijateljskom razgovoru istaknuta je obostrana zainteresovanost za uspostavljanje saradnje i dogovorene su prve konkretne aktivnosti u tom pravcu.

Nakon prijema u Upravi za mlade i sport, delegaciju Fakulteta za sport primio je i predsednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, gospodin Duško Simonović. U ništa manje prijateljskoj i srdačnoj atmosferi razgovaralo se o mogućim aktivnostima na planu unapređenja stručnog rada u crnogorskom sportu, o planiranju organizacije zajedničkih edukativnih skupova i konkretnijoj i bliskijoj saradnji u oblasti realizacije projekata koje finansira EU, kroz IPA fondove. Gospodin Sekulić je pozvao svog domaćina da, prilikom svog prvog dolaska u Beograd, poseti Fakultet za sport i održi predavanje studentima, što je predsednik Simonović sa zadovoljstvom prihvatio.

Da je boravak u Crnoj Gori bio više nego uspešan govori činjenica da je, za tri dana, posećeno 8 gradova i obiđeno 17 srednjoškolskih obrazovnih ustanova. Direktorima i profesorima fizičkog vaspitanja predstavljen je Fakultet za sport, njegovi studijski programi i uslovi studiranja. Posebno je istaknuta činjenica da se studenti iz Crne Gore, i ne samo nje, tretiraju kao studenti iz Srbije i u svemu, ravnopravno s njima, ostvaruju svoja prava. Stoga, od naredne školeke godine, očekujemo prve brucoše iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Mojkovca, Kolašina, Pljevalja, Bara, Podgorice i drugih crnogorskih mesta i gradova.

Kako bi svi kandidati iz Crne Gore, zainteresovani za upis na Fakultet za sport, dobili potpunu informaciju o uslovima studiranja, nastavi, praksi, kalendaru, obavezama i drugim pojedinostima, u Bijelom Polju je otvoren Informacioni centar, kojim rukovodi diplomac Fakulteta za sport i predsednik Kendo kluba „Bijelo Polje“, Dino Dizdarević. Kancelarija se nalazi u ulici Radomira Medojevića broj 6, a kontakt telefon je 069/063 265.

Ovom prilikom se zahvaljujemo na srdačnom prijemu i toploj dobrodošlici svima koji su nas ugostili i omogućili prezentaciju Fakulteta za sport.