Anja Kovar je još jedna od studentkinja Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”, koja za sada ne zna za ocenu lošiju od desetke na studijskom programu Trener u sportu.

Za svoj trud i znanje nagrađena je odlukom Saveta Fakulteta za sport umanjenjem školarine u iznosu od 500 evra za ovu školsku godinu. Anja je naravno oduševljena ovim gestom.

Iskreno mnogo više mi ovo znači na psihološkom, nego na finansijskom planu. Ovo je dokaz da neko misli na vas, da ceni vaš trud i zalaganje. I ovo je naravno dodatni motiv da nastavim da beležim desetke u indeksu”, istakla je Anja Kovar.

Anja je student druge godine. Zanimljiva je i njega priča kako je upisala Fakultet za sport.

Sve se desilo spontano. Videla sam jednu objavu na Instagramu, zainteresovala me je, pa sam odlučila da detaljnije proučim šta je to što Fakultet za sport nudi. U to vreme sam bila prva godina na Elektrotehničkom fakultetu i onda sam htela da uporedo studiram na dva fakulteta. Međutim, vremenom sam shvatila da me mnogo više zanima Fakultet za sport i odlučila sam da mu se potpuno posvetim”.

Od malih nogu Anja je u sportu, pa zbog toga i ne čudi njena ambicija da u njemu ostane kroz trenerski posao.

Kao devojčica sam trenirala odbojku, a posle toga sam pet godina bila u Ženskom fudbalskom klubu Crvena zvezda. Jako me zanima taktika u sportu i to je jedan od razloga zbog kojeg sam na Fakultetu za sport. Još nisam odlučila da li ću raditi u fudbalu ili odbojci, želim da imam što više otvorenih vrata”, kaže Anja.

Na Fakultetu za sport je dobila prema sopstvenim rečima i više nego što je očekivala.

Nastavni kadar je neverovatan. Sve su to ostvareni ljudi sa velikim znanjem i teorijskim i praktičnim. Pravo je uživanje biti na predavanjima. Ono što je možda najvažnije je činjenica da su puni razumevanja i uvek spremni da izađu u susret”, u dahu govori Anja Kovar.

Sve desetke u indeksu je ne opterećuju.

Ne postoji apsolutno nikakav pritisak. Učim iz zadovoljstva i zato što me to zanima, a ocene su samo rezultat znanja koje pokazujem.“

Anja Kovar svoju akademsku budućnost i posle osnovnih studija vidi na Fakultetu za sport.

Idem polako i uživam u studiranju. Plan je da upišem na Fakultetu za sport i master studije. To je sigurno, a za dalje ćemo da vidimo”, zaključila je Anja Kovar.

Zbog velikog interesovanja koje vlada za studijske programe Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, predupisna prijava za školsku 2023/2024 godinu počela je 20. novembra i trajaće do 15. aprila 2023. godine. Fakultet za sport ima tri studijska programa na osnovnim studijama: Trener u sportu, Menadžment u sportu i Sportsko novinarstvo.