Pobeđivao je u bazenu, i kao igrač i kao trener, a sada je upisao još jednu veliku pobedu ovaj put na polju obrazovanja. Vladimir Gojković, proslavljeni vaterpolo reprezentativac prvo Srbije i Crne Gore, kasnije i samostalne Crne Gore i aktuelni selektor crnogorske reprezentacije diplomirao je na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na studijskom programu Trener u sportu.

Sjajni stručnjak odbranio je diplomski rad na temu „Uticaj promene pravila na igru u situaciji igrač manje ili više“. Mentor je bila doc. dr Svetlana Petronijević, predsednik komisije prof. dr Nemanja Ćopić i član komisije prof. dr Ana Gavrilović.

Izlaganje i odbrana su ocenjeni maksimalnom, a oduševljenje članova komisije podelio je i sam Vladimir Gojković.

Ovo je tema sa kojom se stalno susrećem u praksi, to mi je svakodnevni posao tako da mi nije bilo teško da spremim. Uživao sam u odbrani rada, posebno mi je drago što su uvaženi članovi komsije zadovoljni“, istakao je Gojković.

Vladimir je Fakutet za sport upisao kada je već iza sebe imao nekoliko godina trenerskog iskustva.

Možda bi mi neke stvari sa Fakulteta više pomogle da sam ga ranije upisao. Međutim, moja odluka da akademsko obrazovanje steknem na Fakultetu za sport je pun pogodak u svakom pogledu. Upoznao sam neke divne ljudi, naučio nešto novo i sigurno je da ću neke stvari moći da primenim i u praksi“.

Na prvo mesto je stavio sjajan nastavni kadar na Fakultetu za sport.

To su sve sjajni ljudi, koji su ostvareni i u teoriji i u praksi. Svi su uvek na raspolaganju, raspoloženi za saradnju i pomoć. Poznato je da mi je zbog prirode posla veoma teško da uskladim i obaveze na Fakultetu, ali sam uz razumevanje svih profesora uspeo u tome“.

Na pitanje da li planira da upiše i master studije, Gojković nije imao jasan odgovor.

Želja za sticanjem novih znanja postoji, ali sa druge strane ne znam koliko ću zbog svih obaveza koje imam moći da odgovorim novim zahtevima. Razmisliću, nigde ne žurim, nikada nije kasno da upišem master studije“, istakao je Gojković.

Na profesionalnom polju Vladimira Gojkovića očekuje mnogo obaveza. Sa reprezentacijom Crne Gore očekuje ga svetsko i evropsko prvenstvo ove godine.

Pored toga biće tu i još jedno Svetsko početkom 2024. godine u Kataru. Praktično tri velika takmičenja u sedam meseci. Cilj je naravno da se kvalifikujemo za Olimpijske igre u Parizu. Skraćen je olimpijski ciklus, jer su prethodne Igre u Tokiju bile 2021. godine. Za Evropu ima sedam mesta, verujem da ćemo uspeti da ponovo budemo na najvećoj smotri svetskog sporta“, zaključio je Vladimir Gojković.