Beograd, 12. 11. 2015. godine.

Na veliko zadovoljstvo studenata i svih zaposlenih, Fakultet za sport je posetio Dejvis kup reprezentativac Srbije i jedan od najboljih srpskih tenisera, Dušan Lajović. Pauzu koju ima do početka priprema za narednu sezonu iskoristio je za kratak odmor kod kuće, u toplini roditeljskog doma.

Pošto su reket i loptice ovih dana u drugom planu, Dušan se bavi drugim životnim pitanjima, a jedno od njih je obrazovanje i priprema za dane koji će doći nakon profesionalne sportske karijere. Iz tog razloga je došao u posetu Fakultetu za sport, da porazgovara sa rukovodstvom o mogućnostima svog daljeg školovanja, upozna sa studijskim programima i uveri u uslove koji su studentima na raspolaganju. Posebno ga je impresionirao odnos prema studentima, a posebno onima koji svojim sportskim rezultatima afirmišu zemlju i doprinose njenom većem ugledu u Svetu.

Nakon razgovora sa dekankom, prof. dr Ivankom Gajić, i menadžmentom fakulteta, Dušan je odvojio dodatno vreme kako bi se družio sa studentima, sa kojima je više od pola sata razgovarao i strpljivo, bez ustezanja, odgovarao na sva njihova pitanja.

Studente je, naravno, interesovalo sve. Šta jede, koliko trenira, koji turnir najviše voli, koji igrač sa tura je „najotkačeniji“, ima li tremu kada njegov meč gleda Novak Đoković, koja teniserka je najlepša, koji su mu hobiji, … ?

Poseta Dušana Lajovića Fakultetu za sport bila je prilika i za sportske medije, partnere Fakulteta, da s njim naprave intervju i iz prve ruke čuju planove za narednu sezonu, očekivanja od rada sa novim trenerom, plasmanu na Olimpijaske igre i drugim interesantnim detaljima iz života jednog mladog sportiste, koji se otisnuo u hladne i valovite vode surovog profesionalizma.

Zajedničkim fotografisanjem i razmenom prigodnih poklona, uz dogovor da sledeće godine dođe po index, i željom da dobrim igrama ispuni zacrtane ciljeve, završeno je izuzetno prijatno druženje sa Dušanom Lajovićem, vaspitanim i skromnim mladim čovekom, čija zrelost, stabilnost, optimizam, energija, neposrednost i vedrina, mogu i trebaju da posluže kao primer.