Balkanska konferncija Olimpijskog konjičkog sporta održana je u subotu 24. januara u hotelu Majur na Kelebiji. Na konferenciji su učestvovali predstavnici Bugarske, Turske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Slovenije i Srbije. Prevashodni cilj konferencije bila je promocija Srbije, srpskog konjičkog sporta i predstojećeg Balkanskog šampionata u vožnji zaprega, koje je planirano za jun ove godine u Subotici na ergeli Kelebija.

Naš dekan prof. dr Ivanka Gajić je učesnicima na Konferenciji predstavila  akademske i master studije  Fakulteta za sport , uz  ekskluzivnu mogućnost da se na Fakultetu za sport školuju kadrovi u konjičkom sportu u zvanju  sportski operativni trener konjičkog sporta, sudija konjičkog sporta i sportski operativni menadžer konjičkog sporta. Ovaj program osposobljavanja, koji se realizuje zajedno sa Konjičkim savezom Srbije, namenjen je trenerima, sudijama i menadžerima koji već rade u praksi, a u skladu sa Zakonom o sportu nemaju potrebno zvanje, kao i sportistima koji žele da se posvete stručno – pedagoškom radu ( pravo na stručno osposobljavanje imaju kandidati koji su završili najmanje Srednju školu).

Osim plenarnog dela, domaćini konferencije su svojim gostima omogućili obilazak ergele kočijama, razgledanje muzeja i ostalih pratećih turističkih sadržaja.