Fakultet za sport nastavlja da pomaže najperspektivnije mlade snage srpskog sporta. Stipendije za školovanje su dobili džudo reprezentativac Srbije Ilija Ciganović (1993) i veslač Igor Lončarević (1995).

Ilija je svojim dosadašnjim sportskim rezultatima i primernim ponašanjem, koje priliči budućem srpskom olimpijcu, zaslužio da bude stipendista Fakulteta za sport. Biti u istoj godini državni prvak u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji (kao mlađi senior i senior), podvig je vredan divljenja i podrške. Na dobrom je putu da obezbedi olimpijsku normu i postane član Olimpijskog tima Srbije na OI 2016. godine. Očekujemo od njega jednako vredne rezultati i za vreme studija.

Igor je budućnost srpskog veslanja. Za stipendiju ga je preporučio Veslački savez Srbije kome je Fakultet za sport dodelio jednu stipendiju, namenjenu najperspektivnijem mladom veslaču. Izbor Saveza je bio Igor Lončarević. Očekujemo od njega da opravda ukazano poverenje, da se afirmiše kao veslač, a i kao akademac.
Obojici želimo vrhunske rezultate. Da ostvare svoje snove, donesu radost i afirmaciju naciji i sa uspehom okončaju studije, kako bi sutra svoja znanja i iskustva mogli da prenesu budućim generacijama.