Vaterpolo reprezentacija Srbije ponovo je u žiži javnosti. Posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Barseloni „delfini“ su u podmlađenom sastavu otputovali u Berlin gde učestvuju na Svetskom kupu.

Pred put u Nemačku zlatni dečko srpskog vaterpola Sava Ranđelović regulisao je sve formalnosti oko upisa na četvrtu godinu studjskog programa Menadžment u sportu, a tom prilikom doneo je i dragocen suvenir – loptu sa potpisima osvajača evropskog zlata iz Barselone.

– To je simboličan poklon za Fakultet za sport koji na pravi način brine o obrazovanju ne samo nas vaterpolista već velikog broja aktivnih sportista. Svi profesori na Fakultetu maksimalno se trude da nam izađu u susret i sve nastavne obaveze prilagode našim sportskim aktivnostima, pa iz tog razloga ne trpi naša sportska karijera niti obrazovanje. Ovo je bio naš način da pokažemo zahvalnost – rekao je Ranđelović pored koga su u srpskom državnom timu još dva naša studenta, golman Branislav Mitrović i Viktor Rašović.

Dekanka Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ prof. dr Ivanka Gajić izrazila je zahvalnost vaterpolistima i poželela im mnogo sreće na Svetskom kupu u Berlinu:

– Ovaj gest Save Ranđelović je za nas još jedna potvrda da smo na pravom putu, da radimo pravu stvar i da naši studenti, među kojima je mnogo vrhunskih sportista, to prepoznaju. To je ogromna satisfakcija – konstatovala je dekanka Gajić.