U Beograd je stigao iz Rusije sa željom da se fudbalski afirmiše. Konstantin Zaharov je talentovani golman, koji brani u omladinskom timu Rada sa Banjice, a ovog leta je upisao Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ sa ciljem da kad okonča igarčku karijeru i dalje ostane u fudbalu i bavi se trenerskim poslom.

– Rođen sam u Stavropolju i od malih nogu sam zavoleo fudbal – kaže Konstantin i dodaje:

– Za sve je, uslovno rečeno, kriv moj stariji brat. Uz njega sam odrastao, fudbal nam je bio najdraži sport, ali i omiljena zabava, a ja sam po njegovom naređenju kao mlađi uvek morao da budem golman. Međutim, vremenom se iz toga rodila velika ljubav i počeo sam da treniram.

Prve fudbalske korake, Zaharov je napravio u školi fudbala u Stavropolju, potom je prešao u Dinamo, da bi ga fudbalski put zatim doveo u Beograd u redove Rada sa Banjice:

– U Srbiju sam došao prošle godine da se usavršavam. Ovde imam zaista odlične uslove, vrhunske trenere. Beograd i generalno život u Srbiji mi se mnogo dopadaju, veoma lako sam se prilagodio što mi je mnogo značilo, jer sam mogao da se maksimalno fokusiram na trening. Treniram nekad i tri puta dnevno. Dešava mi se da na terenu i u teretani budem ukupno po pet, šest sati dnevno. Naporno je, ali to je ono što volim. Najsrećniji kad sam među stativama – ističe Zaharov.

Ideja da upiše Fakultet za sport potekla je od njegovog trenera Saše Stojčevskog:

– Bio sam oduševljen kada sam čuo da u Srbiji postoji fakultet koji školuje trenere. Velika želja mi je da se jednog dana bavim trenerskim poslom. Moj trener Saša Stojčevski poznaje mnogo profesora koji rade na ovom fakultetu, pričao mi je da su to vrhunski stručnjaci od kojih ću moći da steknem veliko znanje. Ono što je najvažnije, upoznao sam se sa činjenicom da je sistem nastave prilagođen aktivnim sportistima što je sjajna stvar, pa ću moći da uskladim sve obaveze na Fakultetu sa mojim treninzima i utakmicama. Prilika da stičem obrazovanje uporedo dok se fudbalski usavršavam je dragocena i želim da je iskoristim na pravi način.

Jezička barijera za Konstantina neće postojati:

– Dovoljno vremena sam u Srbiji da sve razumem. Ruski i srpski su slični jezici, a ja se trudim da svakim danom naučim nešto novo. Nemam problema u komunikaciji, pa ću neometano moći da pratim predavanja – zadovoljno je konstatovao Zaharov.