Studenti Fakulteta za sport Univertziteta „Union – Nikola Tesla“ sa studijskog programa Trener u sportu, kojima je izabrani sport fudbal, od ove godine biće u prilici da se usavršavaju i stručnu praksu stiču uz proslavljenog srpskog fudbalera –  Dejana Stankovića. To je epilog i veliki benefit sporazuma o saradnji koji je potpisan između našeg Fakulteta i fudbalskog kampa Deki5. Između ostalog, ovim ugovorom je predviđeno da Fakultet za sport bude i edukacioni partner Stankovićevog fudbalskog kampa koji se tokom leta organizuje na Zlatiboru i Kopaoniku.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspostavili saradnju sa takvom sportskom veličinom kakva je Dejan Stanković. Ugovor koji smo potpisali je u obostranom interesu i uverena sam da će naša saradnja biti veoma uspešna – sa ponosom ističe dekanka Fakulteta za sport prof. dr Ivanka Gajić i dodaje:

– Ulažemo veliki trud da našim studentima omogućimo najbolje moguće uslove za edukaciju, priliku da steknu stručnu praksu i tako nadgrade teorijsko znanje. Iskustvo koje će steći u radu sa Dejanom Stankovićem i timom njegovih odabranih trenera biće dragoceno. Tokom trajanja kampa biće im obezbeđen boravak na Zlatiboru i Kopaoniku pa će na delu moći da vide sistem i modernu metodologiju rada sa mladim fudbalerima. Takođe, sa naše strane učinićemo sve i da veliko znanje naših istaknutih profesora stavimo u službu kampa Deki5 kako bismo u godinama koje dolaze permanteno poboljšavali stručni rad kampa – konstatovala je dekanka Gajić.

Fudbalski kamp Deki5 postavio je nove standarde kada je u pitanju organizacija sportskih kampova za decu i za veoma kratko vreme je po mnogo čemu već postao jedinstven i prepozntaljivi. Kamp Deki5 je napravio još jedan iskorak i postao prvi sportski kamp na ovim prostorima koji je dogovorio saradnju sa jednom visokoškolskom obrazovnom ustanovom.

– Edukacija je izuzetno važan segment kome smo na kampu podjednako posvećeni kao i treningu. Saradnja sa Fakultetom za sport je korak napred za kamp Deki5, korak koji će nam doneti akademsku crtu u onome što smo uspšeno počeli da radimo. Tu mislim na edukaciju dece i na terenu i van njega, jer ponavljam, naš cilj nije samo sportsko usavršavanje već i učenje pravih vrednosti sporta i života. Verujem da će saradnja biti uspešna na obostranao zadogoljstvo, a da će najviše koristi imati dečaci i devojčice, naši kamperi, kao i studenti koji će se stručno usavršavati radom na kampu – istakao je Dejan Stanković.

Studenti sa studijskog programa Trener u sportu za učešće u radu na kampu Deki5 mogu da se prijave putem mejla jovo.karanovic@fzs.edu.rs, a detaljnije informacije o kampu mogu pronaći OVDE. Podsećamo da na osnovu sporazuma koji Fakultet za sport ima sa Fudbalskim savezom Srbije, svršeni studenti osnovnih akademskih studija Trener u sportu, kojima je izabrani sport fudbal, automatski stiču D i C licencu FSS, a nakon završenih master studija i B licencu UEFA.