Knjiga prof. dr Dejana Milenkovića „Fizičko vaspitanje i sport“ ugledala je svetlost dana u izdanju Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Ovo je treće izdanje našeg Fakulteta u kratkom vremenskom periodu.

Nedavno su objavljene i knjige „Menadžment sportskih objekata“ autora doc. dr Sanje Krsmanović Veličković, kao i „Sociologija sporta“ akademika dr Višeslava Krsmanovića.

Knjiga „Fizičko vaspitanje i sport“ u prvom delu se bavi problematikom školskog i predškolskog fizičkog vaspitanja kroz teorijski i metodički okvir. U drugom delu obrađuje se tematika koja se odnosi na istoriju i teoriju sporta.

Recenzenti knjige su prof. dr Nenad Živanović, prof. dr Nataša Branković, prof. dr Nebojša Ranđelović i prof. dr Srećko Jovanović.

Zahvaljujem se Fakultetu za sport koji je kao izdavač omogućio da ova knjiga bude objavljena. Veoma je značajno da jedna visokoškolska ustanova pomaže rad i usavršavanje svojih nastavnika. Razvijeno izdavaštvo našeg Fakulteta predstavlja veliku vrednost ove ustanove“, istakao je autor prof. dr Dejan Milenković, nastavnik na studijskom programu Trener u sportu na osnovnim i master studijama na našem Fakultetu.