Beograd, 12. 05. 2017.

Na Kongresu Asocijacije sportskih novinara Evrope u Seulu predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije, saradnik i gostujući predavač na Fakultetu za sport, Predrag Milinković, izabran je za generalnog sekretara te organizacije (AIPS Evrope). Protivkandidat iz Grčke Sotiris Trantafilu odličio je da se povuče uoči glasanja i delegati su aklamacijom potvrdili izbor Milinkovića. Novi predsednik postao je Čarls Kamenzuli sa Malte, dok je pravo da u još jednom mandatu obavlja funkciju blagajnika dobio Murat Agdža iz Turske.

Novi generalni sekretar AIPS Evrope Predrag Milinković je u prethodnih 7 godina dva puta biran za člana Izvršnog odbora te organizacije i već tri godine je član Finansijske komisije Svetske asocijacije sportskih novinara. Organizovao je jedan sastanak Izvršnog odbora kontinentalne sekcije u Beogradu pre nekoliko godina i bio je predavač na seminarima za novinare u Ankari, Atini i na Malti. Zaposlen je u Sportskoj redakciji Radio televizije Srbije.

Velikom prijatelju i saradniku Fakulteta za sport čestitamo na imenovanju i želimo mu puno uspeha u obavljanju ove odgovorne funkcije.