Veljko Bažalac je još jedan od diplomaca Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”, koji je dobio međunarodno priznanje za svoj doprinos razvoju nauke.

Izvod iz njegovog diplomskog rada “Tehničko – taktičke karakteristike vrhunskih golmana u fudbalu” objavljen je u međunarodnom naučnom časopisu Sports Science pod naslovom “Is there a difference in ball distribution between top level football goalkeepers?” odnosno “Da li postoje razlike u distribuciji lopte između golmana na vrhunskom nivou?”

Veljko je na našem fakultetu završio i osnovne i master studije na studijskom program Trener u sportu. Mentor i za diplomski i za master rad bila mu je prof. dr Jelena Ivanović, a članovi komisije prof. dr Srećko Jovanović i prof. dr Vladimir Koprivica.

Ponosan sam što je rad objavljen u međunarodnom naučnom časopisu. To znači da sam svojim istraživanjem zainteresovao naučnu javnost. Naravno velike zasluge ima i moj mentor prof. dr Jelena Ivanović”, istakao je Bažalac.

Odluku da upiše Fakultet za sport i završi osnovne i master studije i njegovo iskustvo je Veljko ovako opisao.

Moje iskustvo sa Fakultetom za sport je izuzetno pozitivno. Ko ima želju, ima od koga da nauči. Predavanja i sam program su prilagođeni sportistima. Ja sam bio profesionalni sportista i u tom periodu nisam imao nikakvih problema da ispunim sve što se od mene očekuje i na fakultetu i na terenu“.

Kao najveće bogatstvo našeg fakulteta, Bažalac ističe vrhunski nastavni kadar.

Za nastavnike imam samo reči hvale, naročito za profesorku Jelenu Ivanović, koja mi je bila od velike pomoći i uvek na raspolaganju. Izdvojio bih i profesore Srećka Jovanovića i Vladimira Koprivicu od kojih sam zaista puno naučio i koji se svime što su postigli u karijeri, iskustvom i znanjem nalaze na samom vrhu u regionu“.

Bažalac je imao na kraju i poruku za sve buduće studente Fakulteta za sport.

Fakultet za sport bih stvarno preporučio svakome ko želi da nauči i da posle završetka studija bude u sportu“.