Profesionalna sportska karijera u inostranstvu i uspešno studiranje – moguće je. Dokaz za to je i priča Jelene Blagojević, odbojkaške reprezentativke Srbije, dvostruke evropske šampionke, koja je posle dve titule šampiona Srbije i dva nacionalna Kupa sa Crvenom zvezdom, internacionalnu karijeru gradila u Italiji, Turskoj i Poljskoj.

Jelena je 2019. godine diplomirala na studijskom programu Trener u sportu, a poučena izvanrednim iskustvima na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, odlučila je da nastavi da se obrazuje i stručno usavršava, pa je upisala master akademske studije na studijskom programu Trener u sportu.

– Iskustvo sa studija na Fakultetu za sport je za mene neprocenjivo – sa ponosom kaže Jelena Blagojević i dodaje:

– Za vreme studiranja sam upoznala veliki broj vrhunskih profesora sa kojima sam mogla da razmenim dosta ideja i iskustava. To su sve priznati stručnjaci, sa bogatim iskustvom iz rada u vrhunskom sportu. Upravo iz tog razloga, učenje i priprema ispita kroz konsultacije sa njima mi je bila veoma zanimljiva, a samim tim na neki način i olakšana. Na Fakultetu su uvek imali razumevanja za moje brojne sportske obaveze u klubu i reprezentaciji i na tome sam im veoma zahvalna. Moj cilj je da se bavim trenerskim poslom, zato sam uverena da će mom iskustvu sa terena, teorijsko znanje koja sam stekla i koje ću nadgraditi na Fakultetu za sport dati dodatnu vrednost i da će mi pomoći da budem uspešna i kad završim igračku karijeru.

O ideji da nastavi da se obrazuje i upiše master studije, Jelena kaže:

– To će biti još jedan stepenik više i korak dalje u pripremi za ono što me čeka. Znanje i obrazovanje su polazna tačka na putu ka uspehu u trenerskom poslu. Želim da iskoristim sve pogodnosti koje Fakultet za sport nudi aktivnim sportistima kao i vrhunske profesore na Fakultetu da od njih naučim mnogo toga.

Jelena Blagojević ne posustaje ni na mreži, a igrama u dresu poljskog Rešova, dokazuje da je u vrhunskoj formi:

– Zadovoljna sam kako se moja karijera razvija. Vicešampionke smo Poljske, igrale smo dobru odbojku i samo za jedan bod nam je izmakla titula. Sto se mene lično tiče, sezona je bila veoma uspešna, nije bilo povreda, a proglašena sam i za najboljeg primača poljskog Kupa. Što se tiče reprezentacije, ovo leto ćemo malo odmarati od takmičenja. Korona nas je sve zaustavila, ali sledeće godine Srbija se vraća na scenu i idemo u borbu na Olimpijske igre – zaključila je Jelena Blagojević.