Posle duge i naporne sezone u Poljskoj sačekale su je obaveze u reprezentaciji Srbije. Kao ni prethodnih godina, to ni na koji način nije omelo odbojkašicu Jelenu Blagojević da se posveti i studijama na Fakultetu za sport. Jedini slobodan dan koje su naše odbojkašice imale posle serije utakmica u Kraljevu i nastavka takmičenja u Ligi nacija u Holandiji, Jelena je iskoristila na pravi način.

– Došla sam da polažem ispit i dobila sam „devetku“ iz predmeta Sport posebnih grupa. Ja zaista volim sve ovo što se izučava na Fakultetu za sport, mnogo mi se sviđa sistem rada, profesori imaju razumevanja za naše profesionalne obaveze i meni studiranje i pored svih obaveza koje imam ne predstavlja problem, ja u tome stvarno uživam  – sa zadovoljstvom kaže Jelena koja je na četvrtoj godini studijskog programa Trener u sportu.

– Ostalo mi je još četiri ispita do kraja, a to su metodika trenažne tehnologije, španski jezik, kondicioniranje sportista i programiranje takmičarske forme. Planiram da do oktobra sve to da položim. Imam veliku želju da po završetku igračke karije budem trener. Mnogo volim sport, zaista pratim sve sportove i to je ono čime želim da se bavim. Okušala sam se u ulozi trenera na nekim kampovima u Italiji i to u radu sa decom i to me baš privlači.

Osim uspeha na Fakultetu, Jelena je uspešna i sa nacionalnim timom:

– Odlično smo odigrale dosadašnji deo Lige nacija. Od devet utakmica zabeležile smo osam pobeda. Veoma smo blizu plasmana na Fajnal-siks, potrebna nam je još samo jedna pobeda i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo naš primarni cilj i plasiramo se na završni turnir.

O utiscima iz sezone u Poljskoj sa ekipom Hemik Police Jelena kaže:

– Igrali smo Ligu šampiona, pa iako nismo prošli grupnu fazu, samo učešće u eliti je za naš klub veliki uspeh. Što se tiče domaćeg šampionata, ligaški deo smo završili na četvrtom mestu što se takođe može smatrati uspehom. Svi moji planovi za budućnost vezani su za Poljsku i moj sadašnji klub. Mnogo mi je lepo tamo, kapiten sam ekipe, svi me jako vole i zato želim tamo da ostanem – zaključila je Jelena Blagojević.