Snovi zahvaljujući Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ postaju java. U to se uverila Jelena Oljačić, student druge godine studijskog programa Trener u sportu, koja je radila na kao pomoćni trener na rukometnom kampu jedne od najboljih igračica sveta Andree Lekić.

Andrea, koja je i sama diplomac Fakulteta za sport, okupila je 60 polaznika uzrasta od 7 do 18 godina u Rumi u periodu od 21. do 27. juna. Jelena je preko našeg Fakulteta stupila u kontakt sa timom reprezentativke Srbije i dva dana pre početka dobila je poziv da aktivno učestvuje u radu kampa.

Utisci su sjajni. Ono što sam u Rumi doživela, prevazišlo je sva moja očekivanja. U početku sam imala tremu kako će me prihvatiti, da li ću moći da iznesem to što se od mene traži. Međutim, svi moji strahovi su brzo nestali. Najviše zahvaljujući Andrei, a onda i svim trenerima, uživala sam u svakom trenutku. Stekla sam mnogo prijatelja, naučila puno stvari i iskreno jedva čekam okupljanje sledeće godine“, u dahu je rekla Jelena Oljačić.

Na kampu je Jelena bila pomoćni trener najmlađoj grupi polaznika.

Taj osećaj kada mi deca kažu „treneru šta ćemo danas raditi“, ne može da se poredi ni sa jednim drugim koji sam do sada doživela. Klinci su bili sjajni, puni energije, upijali su svaki savet. Učešće na ovom kampu verujem samo će produbiti njiihovu ljubav prema rukometu“.

Gosti u Rumi su bile srpske reprezentativke Marija Čolić i Dragana Cvijić, kao i članica crnogorskog nacionalnog tima Jovanka Radičević.

Bilo je divno videti takve veličine na jednom mestu. Naravno sve je to sjajno organizovano zahvaljujući Andrei Lekić. Svaka njena reč, svaki savet mnogo znači. Rekla mi je da sam neko ko ostvaruje svoje snove i da sam se sama uverila da se je sve moguće.“

Jelenina ljubav prema rukometu je počela baš zahvaljujući Andrei Lekić. Bek reprezentacije Srbije je kupila jednim potezom na utakmici Srbije i Japana na Svetskom prvenstvu u Srbiji 2013. godine. Naše dame su to takmičenje okončale na drugom mestu.

Tada sam rekla da želim da budem reprezentativka u rukometu. Obećala sam sebi da ću ući u reprezentaciju Srbije, da ću upoznati Andreu Lekić i da ću jednog dana biti trener. I na dobrom sam putu da sve to ostvarim. Bila sam reprezentativka, ali su me dve operacije kolena sprečile da se i dalje bavim rukometom. Odlučila sam se da na Fakultetu za sport upišem studijski program Trener u sportu i očekujem da ću već za dve godine kada diplomiram moći da se bavim trenerskim poslom. Želim da pomognem mladim rukometašima da i oni ostvare svoje snove. Najviše mi znači što će mi Andrea na tom putu uvek biti podrška“, istakla je na kraju Jelena Oljačić.