Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ godinama unazad gradi izuzetno prisne odnose sa srodnim fakultetima u regionu, ali i širom Evrope. U prilog tome svedoči i veliki broj potpisanih sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji i permanentna razmena iskustava koja se vrši u metodologiji nastave ali i drugim oblastima.

Od 2018. godine naš Fakultet ima ugovor o saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje iz Leposavića, koji je nedavno proslavio 40 godina postojanja. Ovaj veliki jubilej obeležen je organizacijom 6. Međunarodne naučne konferencije „Antropološki i teoantropološki pogled na fizičke aktivnosti od Konstantina Velikog do danas“ koja je održana na Kopaniku, ali i prigodnom svečanošću.

Tom prilikom dekanki našeg Fakulteta, prof. dr Ivanki Gajić uručena je specijalna plaketa za podršku, razvoj, promociju i afirmaciju.

– Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici nas je prepoznao kao ozbiljnog partnera i zato je naša saradnja veoma uspešna na obostrano zadovoljstvo. Velika mi je čast što smo dobili ovo priznanje i što smo bili u prilici da tokom održavanje ove Međunarodne naučne konferencije ostvarimo kontakte sa predstavnicima srodnih Fakulteta iz čak 17 evropskih zemalja. U planu nam je da radimo na zajedničkim projektima i proširujemo našu saradnju – konstatovala je dekanka Gajić.

U delegaciji Fakulteta za sport osim dekanke Gajić na ovom naučnom skupu bili su i doc dr. Jelena Ivanović i MA Aco Gajević, koji su dobili zahvalnice za uspešnu saradnju u pethodnih godinu dana.