Jovana Preković karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca i studentkinja druge godine našeg Fakulteta na studijskom programu Trener u sportu, nastavlja da u kontinuitetu beleži vrhunske sportske rezultate.

Na karate 1 Premijer ligi koja se ovog vikenda održava u Dubaiju Jovana se plasirala u finale. Na putu do finala pobedila je Natašu Stefanovski iz Makedonije sa 2:0, u drugom meču je bila bolja od Hrvatice Ane Lenarda sa 4:1, a u narednoj borbi opet ubedljivo sa 4:1 pobedila je reprezentativku Španije Kristinu Garsija Ferer. U polufinalnom meču je sa 2:1 savladala bronzanu sa poslednjeg prvenstva Evrope Ukrajinku Anitu Seroginu.

 – Prezadovoljna sam nastupom, jer mi je ovo prvo veliko takmičenje posle urađenih bazničnih priprema. U nedelju me očekuje finale i sve moje misli su samo usmerene na taj meč, jer želim da pobedim Kineskinju i pozicioniram se na prvo mesto na Svetskoj rang listi – rekla je Jovana Preković koja će u finalu za protivnicu imati Kineskinju Jin Ksiaojan, prvoplasiranu na svetskoj rang listi.

Treba istaći da je trener Jovane Preković Roksanda Atanasov, takođe naša studentkinja na master studijama Trener u sportu:

– Jovana je  ovim plasmanom u finale samo potvrdila vrhunsku klasu, ali opet napominjem da su ovo sve samo usputne stanice do našeg konačnog cilja, a to su Oliimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Ove godine nas očekuje i najvažnije takmičenje,  prvenstvo Evrope koje se održava u Novom Sadu gde će Jovana Preković braniti  titulu prvakinje Evrope osvojenu prošle godine u Turskoj. Ono što je važno još napomenuti jeste da mi imamo odličan tim koji stoji iza Jovane počev od našeg stručnog tima Karate kluba“Knjaz“  preko Opštine Aranđelovac, Kompanije Peštan, Ministarstva omladine  i sporta, Karate federacije Srbije do Olimpijskog komiteta Srebije – istakla je Roksanda Atanasov.