Beograd, 21.03.2016.

Nacionalna sportska akademija „Vasil Levski“ iz Sofije i Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda, organizuju Četvrtu regionalnu naučno-stručnu konferenciju „Sport i bezbednost“, koja će ove godine biti održana u Bugarskoj, 18. i 19. maja.

Cilј Кonferencije je razmena regionalnih i međunarodnih naučnih dostignuća na polјu bezbednosti sportskih takmičenja i realizacija stručne diskusije o aktuelnim dešavanjima vezanim za to polјe. Poseban akcenat biće stavljen na sledeće teme: navijačko nasilјe na stadionima, anti-doping mere, borba protiv nameštanja utakmica, huliganizma i rasizma u sportu, kao i zloupotreba sportista (posebno dece i mladih), itd.

Pozivamo zainteresovanu stručnu javnost da svojim radovima daju doprinos ovom naučnom skupu. Kako je tema od izuzetnog javnog značaja, a u želji da okupimo veliki broj poznavalaca ove oblasti, organizatori su odlučili da učešće u Konferenciji bude besplatno.

Za podrobnije informacije kontaktirajte kosekretara Fakulteta za sport, Mariju Velinov, na e-mail adresu marija.velinov@fzs.edu.rs ili telefonskim putem na broj 011/ 404-40-52.

Više o konferenciji možete pročitati OVDE.