U istom mesecu u kome je sa Crvenom zvezdom osvojila Kup Milana Cige Vasojevića, košarkašica Milina Mišeljić diplomirala je na našem fakultetu i stekla zvanje diplomirani menadžer u sportu. Milina je stipendistkinja Fakulteta za sport i još jedan od mnogobrojnih primera koji dokazuje da uspešna sportska karijera i obrazovanje, uz jedinstven studijski program koji se realizuje na Fakultetu za sport,  mogu da idu ruku pod ruku.

Uspešno sticanje znanja u protekle četiri godine zaokružila je diplomskim radom na temu „Multifunkcionalnost sportskih objekata, njihove karakteristike i organizovanje FIBA kvalifikacionog košarkaškog turnira“. Mentor je bila doc. dr Sanja Krsmanović – Veličković, a pored nje komisiju su činili prof.dr Milan Mihajlović i doc. dr Ivana Parčina.

„Sve je proteklo u najboljem redu. Imala sam izuzetnu saradnju sa mentorom Sanjom Krsmanović – Veličković. Mislim da sam na pravi način okončala osnovne studije“, istakla je Milina Mišeljić.

Iako se profesionalno bavi košarkom, igračica Crvene zvezde i reprezentacije Bosne i Hercegovine, uspela je na pravi način da uskladi obaveze u sportu i na fakultetu.

„Zahvalna sam svim ljudima na Fakultetu za sport, posebno profesorima, koji su imali razumevanje za moje sportske obaveze. Uvek su mi izlazili u susret, pomagali da na najbolji način nadoknađujem propušteno gradivo zbog učestalih treninga i utakmica. Sa druge strane i ja sam činila sve da opravdam to njihovo poverenje“.

Milina posebno ističe jedan segment rada na Fakultetu za sport.

„Teorija i praksa se sjajno dopunjuju. Na Fakultetu za sport praksi se daje pravi značaj. Zaista se stiče funkcionalno znanje, jer šta nam znači to znanje ako ne znamo i ne učimo kako da ga primenimo u svakodnevnom životu“, kaže Mišeljić i dodaje:

„Volim da se bavim organizacijom. I kada završim igračku karijeru, nadam se da ću ostati u sportu u menadžerskim poslovima. Verujem da na polju organizacije i samog funkcionisanja kluba, mogu mnogo da doprinesem“.

Diploma menadžera u sportu neće biti najverovatnije poslednja stepenica u njenom obrazovanju.

„Neću odmah upisivati master studije, ali to je sigurno u planu u nekom narednom periodu. I naravno biće to na Fakultetu za sport“, ističe Milina.

Godina je za Milinu sjajno počela i na košarkaškom terenu. Sa Crvenom zvezdom je osvojila Kup Srbije, a trenutno su crveno-bele ubedljivo prve na prvenstvenoj tabeli.

„Uspeh Crvene zvezde je uspeh i Fakulteta za sport. Pored mene, stipendistkinje Fakulteta za sport su i Nadežda Nedeljkov, Nevena Naumčev i Maša Janković. I pre početka sezone smo rekli da nam je cilj dupla kruna. Kup smo osvojili, ostaje sada prvenstvo. Na dobrom smo putu da zaokružimo uspešnu sezonu“.

Milina Mišeljić je i reprzentativka Bosne i Hercegovine, koja se kvalifikovala za Svetsko prvenstvo u Australiji u avgustu ovde godine.

 „Pokušaću da budem među 12 izabranih koje će otići u Australiju. Učešće na Mundobasketu bio bi veliki uspeh za mene“, zaključila je Milina Mišeljić.