Ime Luke Starčića već je ustaljeno na spisku najboljih studenata Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, koji su nagrađivani umanjenjem školarine.

Student četvrte godine na studijskom programu Menadžment u sportu, sa prosekom 9,71 i u ovoj godini izdvojiće 300 evra manje za školarinu. Luka je već bio među onima koji su dobili umanjenje i tokom školske 2020/21 godine.

Za svakog studenta ovo je ozbiljna suma. Mnogo mi znači sa finansijske strane, jer mogu tih 300 evra da usmerim u neke druge stvari koje me takođe zanimaju. Fakultet za sport ponovo je pokazao da brine o svim studentima i da zna da nagradi prave vrednosti. Zahvalan sam, a istovremeno i počastvovan što se nalazim na listi odabranih, koji su nagrađeni umanjenjem školarine“, istakao je Luka Starčić.

Za Fakultet za sport, Luka je saznao preko interneta. Vrlo lako je doneo odluku da ga upiše, a najviše su ga impresionirala imena profesora.

Za mene je najzvučnije ime bio prof.dr Vladimir Koprivica, iako sam se odlučio za studijski program Menadžment u sport. Kasnije samo upoznao i ostale i moram da kažem da su svi ostavili sjajan utisak na mene. Uvek su nam na raspolaganju, a znanje i iskustvo koje oni imaju je neverovatno. Na Fakuletu za sport sam dobio i više nego što sam očekivao“.

Ono po čemu je Fakultet za sport najpoznatiji je da ima sjajan spoj teorije i prakse. Luka je zahvaljujući tome otišao na praksu tamo gde je najviđe želeo.

Fakultet za sport mi je omogućio da budem deo Košarkaškog kluba Partizan. Došao sam kod tim menadžera Duleta Karavesovića na praksu. Aktivno sam učestvovao u organizaciji utakmica Evrolige i ABA lige. Jedan od segmenata posla bio je dočekivanje gostujućih evroligaških ekipa, kontakt sa ljudima iz njihove organizacije. Za mene je sve to bilo neverovatno iskustvo. Uživao sam u svakom trenutku i nadam se da ću ostati deo te priče, jer je to na neki način i ostvarenje moga sna“, u dahu priča Luka Starčić.

Luki je još malo ostalo do završetka osnovnih studija. Ne misli tu da se zaustavi.

Verujem da ću vrlo brzo položiti sve ispite iz četvrte godine i odbraniti diplomski rad. Posle toga želim da upišem master, naravno na Fakultetu za sport. Postoje tu i neke opcije kada završim master da ostanem na Fakultetu kao asistent, ali to ćemo još videti. Sada je prioritet da okončam osnovne studije i na pravi način zaokružim jednu lepu priču“, zaključio je Luka Starčić.