Beograd, 27. 02. 2017.

Na našem fakultetu 25. i 26. februara održan je Sudijski seminar ritmičke gimnastike u organizaciji Stručnog odbora za ritmičku gimnastiku Gimnastičkog saveza Srbije. Pored stručnog osposobljavanja sudija, seminar je bio namenjen i trenerima ritmičke gimnastike kojima su svi sadržaji sudijskog pravilnika neophodni za rad u praksi.

dav

Seminar je pohađalo 105 polaznika, koji su ispratili predavanja u ukupnom trajanju od 20 sati. Učesnici su dolazili iz klubova iz cele Srbije gde se neguje takmičarski program ritmičke gimnastike.

Predavači na seminaru bili su Dragana Terzić, višegodišnja međunarodna Brevet sutkinja sa velikim iskustvom u priremi i realizaciji sudijskih seminara, kao i Jasna Tomin, članica Stručnog odbora za ritmičku gimnastiku i zaslužni trener Gimnastičkog saveza Srbije.

Jasna Tomin, koja je ujedno bila i rukovodilac seminara posebno je pohvalila uslove rada na Fakultetu za sport.

–  Uz izuzetno srdačan prijem i svesrdnu pomoć i podršku dekanke fakulteta prof. dr Ivanke Gajić, uslovi za rad, koje nam je Fakultet za sport omogućio, bili su izvanredni. Sva vrata su nam bila otvorena, uz mogućnost korišćenja svih sredstava savremene tehnologije, koja su pomogla da realizacija samog seminara bude na visokom nivou – rekla je gospođa Tomin.

sdr

Svi učesnici seminara dobili su Sertifikate o učešću na seminaru, a u narednom periodu budućim sudijama predstoji priprema za polaganje Sudijskog ispita, koji će se takođe realizovati na našem fakultetu.

Ispitnu komisiju činiće dve međunarodne Brevet sutkinje: Milena Reljin Tatić – predsednica Stručnog odbora ritmičke gimnastike, selektor i naša najtrofejnija ritmičarka i Dragana Terzić  – predavač na Sudijskom seminaru za ciklus 2017-2020.