Na poziv dekana Fakulteta za sport iz Ljubljane prof. dr Milana Žvana u glavnom gradu Slovenije održan je sastanak predstavnika sportskih fakulteta iz regiona. U delegaciji našeg Fakulteta bili su dekanka, prof. dr Ivanka Gajić i saradnik u nastavi Aco Gajević.

Predstavnici šest fakulteta za sport iz regiona obišli su Olimpijski centar na Planici gde je održano takmičenje Svetskog kupa u ski letovima. Nakon toga je usledio obilazak Fakulteta za sport u Ljubljani i pripadajućeg Instituta za sport i tom prilikom su predstavljeni svi kapaciteti kojima raspolaže ova ustanova i naučno-istraživački plan rada.

Na završnom sastanku prof. dr Ivanka Gajić, dekanka Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ pokrenula je inicijativu za formiranje Unije sportskih fakulteta iz regiona kao i zajedničku saradnju na realizaciji EU projekata i unapređenje zajedničkih naučno-istraživačkih radova:

– Sastanak je bio od višestruke koristi za sve fakultete iz regiona, a naš predlog naišao je na opšte odobravanje. Očekujemo da će se u najskorije vreme preduzeti konkretni koraci ka formiranju Unije sportskih fakulteta. Takođe, veliko nam je zadovoljstvo što smo na ovom skupu u Sloveniji među predstavnicima fakulteta iz Ljubljane i Skoplja našli partnere za učešće na jednom izuzetno interesantnom Erasmus projektu – konstatovala je dekanka Gajić.