Prethodnog vikenda dekanka Fakulteta za sport prof. dr Ivanka Gajić sa saradnicima mr Acom Gajevićem i doc. dr Jelenom Ivanović je boravila u Skoplju. Povod je bio učešće na 3. Međunarodnoj konferenciji “Istraživanja u fizičkom vaspitanju, sportu i zdravlju”.

Prvi deo Konferencije bio je posvećen obeležavanju 40 godina postojanja Fakulteta za fizičko vaspitanje, sport i zdravlje iz Skoplja, koji je u sastavu Univerziteta “Sveti Kiril i Metodije”. Na svečanoj ceremoniji koju je otvorio predsednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev, prisustvovalo je više od 400 zvanica. Našem Fakultetu je ukazana izuzetna čast, jer se našao na listi dobitnika Plaketa za izuzetan doprinos u razvoju fizičkog vaspitanja i sporta. Plaketu je u ime Fakulteta primila dekanka prof.dr Ivanka Gajić.

U naučnom delu Konferencije Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ predstavio se sa dva naučna rada:
– “Sagital plane poor posture among seven – year – old children”
– “Characteristics of testing the speed reaction young fencing children’s”

Tokom boravka u Skoplju održano je i nekoliko sastanaka sa dekanima sportskih fakulteta iz okruženja. Tema sastanaka je bila buduća međusobna saradnja, sa posebnim akcentom na zajedničkom učešću u naučno – istraživačkim projektima čija se realizacija može ostvariti kroz finansiranje iz EU fondova.