Kvalitet i nivo znanja koje studenti Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ dobijaju u našoj visokoj obrazovnoj ustanovi, konstantno ima potvrdu u praksi.

Miloš Milanović, naš diplomac sa studijskog programa Trener u sportu, gradi uspešnu karijeru kao plivački trener u Abu Dabiju. Iako ima samo 30 godina, već sada je prepoznat kao jedan od najboljih stručnjaka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Diploma Fakulteta za sport značajno mu je olakšala put u ovoj bogatoj zemlji na Bliskom istoku.

Dugo sam bio na jednom drugom fakultetu. Međutim, tu su postojale određene poteškoće i odlučio sam se da nešto promenim. Prijatelji su mi preporučili Fakultet za sport. Došao sam na razgovor sa pokojnom dekankom Ivankom Gajić, jednom divnom ženom. Predočila mi je šta Fakultet za sport, meni se to veoma dopalo i odlučio sam da se upišem. Uradio sam pravu stvar“.

Tokom 2017. godine stekao je zvanje Diplomirani trenera u sportu.

Mnogo mi je značilo znanje sa Fakulteta pre svega u teorijskom smislu. Ja sam rano ušao u trenerski posao i bio sam stalno na bazenu, ali mi je bilo potrebno da sve to što znam objasnim na pravi način. U tome mi je boravak na Fakultetu i sjajan nastavni kadar najviše pomogao“,  u dahu priča Milanović, momak rođen u Pančevu.

Miloš je ubrzo posle toga dobio primamljivu ponudu da počne da radi kao plivački trener.

Ovde sam već pet godina i potpuno sam se odomaćio. Ovde sam sa suprugom i dve ćerkice i vrlo smo zadovoljni. Počeo sam u klubu Easy Swim i istovremeno radio kao trener školskog tima u Kanadskoj međunardnoj školi. Odatle sam otišao u 4 th Lane Swimming Academy, jedan od najjačih, ako ne i najjači klub u grad i radim sa najkvalitetnijom grupom. Imam i nekoliko reprezentativaca i već sam na Svetskom prvenstvu u malim bazenima i Arapskom šampionatu bio deo stručnog štaba reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata“.

Imao je Milanović i odličnu sportsku karijeru u svetu plivanja. Bio je višestruki šampion Srbije na 200 delfin, 1.500 slobodno, kao i na 5 i 10 kilometara na otvorenim vodama, ima iza sebe učešće i na svetskim kupovima.

Kada je došlo vreme za studiranje, izašao sam iz sveta takmičarskog plivanja. Počeo sam trenersku karijeru u Beogradskom plivačkom klubu, a mnogo znanja sam stekao radeći sa jednim od naših najboljih stručnjaka Sebastijanom Higlom. Obožavam ovaj posao, stalno se usavršavam i trudim se da što je moguće više dece ostavim u ovom sportu, a one najkvalitetnije dovedem do vrhunskih ostvarenja za standarde u Emiratima“.

Miloševi planovi su trenutno vezani za Ujedinjene Arapske Emirate. Priznaje da razmišlja i o potencijalnom daljem akademskom usavršavanju.

„Znam da Fakultet za sport ima E-nastavu, što je sjajna opcija. Imam to u glavi. Trenutno imam previše obaveza na poslu, ali uopšte ne isključujem mogućnost da u neko dogledno vreme upišem i master studije na Fakultetu za sport. Kada budem potpuno spreman i siguran da mogu tome da se posvetim na pravi način, načiniću i taj korak“, rekao je Milanović.