Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ raspolaže izuzetno kvalitetnim nastavnim kadrom, koji su najeminentniji stručnjaci u svojim oblastima. Potvrde za to permanentno stižu kroz njhovo angažovanje u raznim sportskim organizacijama, institucijama, nacionalnim granskim sportskim savezima, klubovima i nacionalnim selekcijama, ali i kroz priznanja i nagrade najvišeg rada koji naši nastavnici dobijaju za svoj stručni i naučni rad.

Među ovogodišnjim laureatima najvećeg sportskog priznanja u Srbiji Majske nagrade je i naša nastavnik – prof.dr Milica Vukašinović Vesić, koja je ujedno i direktorka Antidoping agencije. Od strane Sportskog saveza Srbije proglašena je za najboljeg sportskog funkcionera.

Milica Vukašinović Vesić se u ime svih laureata obratila prisutnima u Narodnoj skupštini Srbije, gde je održana svečanost dodele priznanja.

Majska nagrada Sportskog saveza Srbije je bila i ostala značajno priznanje u svetu sporta. Ovo je priznanje za naš dosadašnji rad, a istovremeno i jedna obaveza više da uložimo još više napora i budemo bolji u onome čime se bavimo“, istakla je Milica Vukašinović Vesić.

Kao najvažniju stavku u kreiranju uspeha, naša nastavnica je istakla odlučnost.

Formula za uspeh je odlučnost, odlučnost da pomerimo granice naših mogućnosti i tako do pobede bez obzira da li je u pitanju sportska ili akademska karijera. Svi smo znali da se svaka trka, svaka bitka, svaki meč prvo dobija u glavi i ako verujemo u sebe ne postoje granice u onome čime se bavimo. Sa jedne strane je naša odlučnost, a sa druge velika podrška države“.

Na kraju je prof. dr Vukašinović Vesić istakla da put do uspeha vodi preko mnogo poraza.

Ovo je nagrada naših saradnika, naših roditelja, naših porodica, svih oni koji stoje iza nas. Šampioni i pobednici su oni koji i posle poraza ustanu, nastave da rade i treniraju još napornije i još više i tako do konačnog uspeha“.

Ovo je još jedno u nizu priznanja za Milicu Vukašinović Vesić, koju je Izvršni odbor Svetske antidoping agencije (WADA) nedavno na redovnoj godišnjoj sednici izabrao za člana Stalnog komiteta za zdravlje, medicinu i istraživanja. To telo broji samo 12 članova izabranih iz celog sveta i predstavljaju sam vrh sportske medicine u svetu, a ujedno je od najuglednijih u najprestižnijih tela Svetske antidoping agencije.

Milica Vukašinović Vesić je eminetni stručnjak naše zemlje koja je do sada bila predstavnik Srbije u međunarodnim sportskim federacijama kao Sekretar medicinske komisije Evropske plivačke federacije i član Pravne i etičke komisije Svetske rvačke federacije, gde je svojim angažovanjem i radom prepoznata višestruko na međunarodnom nivou.

Među dobitnicima Majske nagrade ove godine je i naša studentkinja Jovana Preković, olimpijska šampionka u karateu.