Aleksandra Perišić, student druge godine na studijskom programu Menadžment u sportu na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u tekvondou u meksičkoj Gvadalahari.

Sjajna reprezentativka Srbije je u meču za titulu poražena od domaće takmičarke Lesli Soltero (2:1) u kategoriji do 67 kilograma.

Sve do finala, Perišićeva je bila nesavladiva. Padale su redom Portorikanka Roman (2:0), pa olimpijska vicešampionka  Loren Vilijams iz Velike Britanije (2:1), u četvrtfinalu i bronzana iz Rija i Tokija, Rut Gbagbi iz Obale Slonovače (2:1), a u polufinalu Brazilka Milena Titoneli (2:1).

Aleksandra je nastavila niz sjajnih rezultata na velikoj sceni. Aktuelna je šampionka Evrope do 21 godine, dok je u apsolutnoj konkurenciji na Evropskom šampionatu osvojila bronzanu medalju.

Čestitamo Aleksandri veliki uspeh i želimo mnogo vrhunskih ostvarenja u nastavku karijere.

Fakultet za sport u Gvadalahari ima još jednog predstavnika. Stefan Takov, student prve godine na studijskom programu Trener u sportu, boriće se za što bolji plasman u kategoriji do 74 kilograma.