Prof. dr Vladimir Koprivica, rukovodilac sportsko-dijagnostičkog centra na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i naš nastavnik Milica Vukašinović – Vesić učestovali su na prvom Međunarodnom samitu „Otvoreni svet“ na Zlatiboru.

Skup koji je okupio oko 3000 najuspešnijih i najperspektivnijih studenata iz zemlje i regiona organizovala je Fondacija „Zajedno za mlade – dr Danica Grujičić“.

Tokom pet dana održan je veliki broj panel diskusija na različite teme na kojima su mladi razgovarali o stvarima podsticajnim za njihov budući život i profesije.

Prof. dr Vladimir Koprivica i prof. dr Milica Vukašinović Vesić govorili su na temu „Sport – dve strane medalje“. Pored njih učesnici ovog panela bili su proslavljeni sportisti strelkinja Zorana Arunović i rukometaš Ratko Nikolić, kao i Mladen Đorić predstavnik Privredne komore Srbije.

Moram pre svega da pohvalim ovu sjajnu inicijativu Danice Grujučić. Okupila je puno značajnih ličnosti, a verujem da će studenti, koji su boravili na Zlatiboru u budućnosti biti i značajniji od njih“, istakao je prof. dr Vladimir Koprivica.

Kao najvažniji segment panel diskusije prof. dr Vladimir Koprivica ističe sjajnu interakciju.

Drago mi je što su studenti aktivno učestvovali u ovoj temi. Ne samo tokom trajanja debate, nego pre i posle. Bilo je mnogo zanimljivih pitanja i svi su želeli nešto novo da čuju. Bilo je pravo zadovoljstvo biti deo ovog samita“.

Impresivan je bio broj mladih studenata koji je došao na Zlatibor.

Stalno ponavljam da je najvažnije da cirkulišu ljudi. Kada cirkulišu ljudi, cirkulišu i ideje. A ideje pokreću svet“, istakao je prof. dr Koprivica i dodao, „Drago mi je što smo Milica i ja i na ovom prestižnom skupu predstavljali Fakultet za sport i dali svoj doprinos promociji pravih vrednosti“.