Nemanja Jaramaz je najzaslužniji što je njegov mlađi brat Ognjen, sadašnji prvotimac Partizana i novopečeni reprezentativac Srbije, počeo da trenira košarku. Sa druge strane, podstaknut Ognjenovim primerom, koji je upisao Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, i Nemanja je postao brucoš našeg Fakulteta na studijskom programu Trener u sportu:

– Ceo život među nama vlada zdrav sportski rivalitet. Takmičarski smo međusobno veoma nastrojeni i takav odnos nas prati od najranijeg detinjstva pa sve do danas. Kao deca, takmičili smo se ne samo na sportskom terenu, već i u takvim sitnicama ko će prvi da se obuče ili pojede obrok i nemojte ni da sumnjate da se nećemo takmičiti ko će da bude bolji i uspešniji student – počinje priču Nemanja Jaramaz i dodaje.

– Imam veliku želju da ostanem u košarci i nakon igračke karijere. Jednostavno, mnogo volim taj sport, mislim da ga poznajem i volim da radim sve što ima veze sa košarkom. Veoma mi je bila interesantna ideja kada sam čuo da je Ognjen upisao Fakultet za sport. Odmah sam pomislio da bi to moglo da bude veoma korisno i za mene u perspektivi svega onog čime želim da se bavim. Ognjen me je upoznao i sa činjencom da je studijski program prilagođen aktivnim sportistima tako da su se sve kockice poklopile.

Sa mnogo samopouzdanja Nemanja Jaramaz i poručuje:

– Nemojte da sumnjate, sigurno ću biti bolji student od Ogija. Ako ništa drugo, iskoristiću činjenicu da će moj brat zbog učešća u Evrokupu imati česta putovanja, pa ću ja imati mnogo više vremena da se posvetim učenju – uz osmeh konstatuje Nemanja.

Iza njega je već bogata igračka karijera, s obziorm da je branio boje Mege, Partizana, Bjele, Astane, Turova, Budućnosti, Manrese, Anvila, Otingera, Braunšvajga, Stala… Ove sezone član je FMP iz Železnika, a kada je reč o trenerskom pozivu koji ga veoma privlači kaže:

– Voleo bih da radim sa seniorima, ali bih u svem tome bio veoma posvećen razvoju mladih igrača. Kroz lično iskustvo, mislim da bih tačno znao šta je neophodno pružiti mladim košarkašima da bi iskazali sav svoj potencijal. To je moje trenutno razmišljanje, a fakultetska diploma je prvi preduslov za sve to. Međutim, moram da naglasim da sticanje zvanja i dobijanje diplome nisu sami po sebi cilj, već je suština u uzimanju znanja, konstantnoj edukaciji i usavršavanju.

Upravo iz razloga koji je naveo Nemanju Jaramaza raduje činjenica da će biti u prilici da uči od takvog stručnjaka kao što je prof. dr Vladimir Koprivica:

– Veliko je bogatstvo biti u njegovoj blizini, učiti od njega i upijati njegovo dragoceno iskustvo. Sve to smatram određenom vrstom privilegije koju nudi Fakultet za sport. Radujeme da ću i u studentskoj klupi sticati znanje od profesora Koprivice kao što sam to činio i kroz saradnju sa njim i kao igrač na terenu – zaključio je Jaramaz.