Beograd, 07.04. 2016.

Na Fakultetu za sport u četvrtak, 07. aprila, organizovano je svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji između Sportskog saveza Beograda i našeg fakulteta.

Glavni ciljevi, na čijem će ostvarivanju partnerski raditi potpisnice sporazuma, su sprovođenje konkretnih aktivnosti u oblasti permanentnog stručnog osposobljavanja i usavršavanja sportista i sportskih stručnjaka sa teritorije Grada Beograda, kontrole treniranosti sportista, organizovanju kampova, stipendiranja i motivisanja sportista, zajedničkog organizovanja stručnih skupova na temu unapređenja zaštite zdravlja sportista, antidoping obrazovanja i druge akrivnosti u skladu sa novim Zakonom o sportu.

Sporazum je u ime Fakulteta potpisala dekanka prof. dr Ivanka Gajić, dok je Sportski savez Beograda zastupao predsednik Vlada Krstivojević. Tom prilikom, profesorka Gajić obratila se prisutnima.

– Fakultet je sebi postavio visoke ciljeve u pogledu ove saradnje. Potpisivanje Sporazuma doneće obostranu višestuku korist. Studenti će imati priliku da se dokažu prlikom volontiranja i obavljanja studentske prakse u organizacijama članicama Sportskog saveza Beograda. Već smo dogovorili i prve zajedničke akcije. Uskoro će biti organizovana stručna tribina za generalne sekretare organizacija članica Saveza. Želim lepu saradnju, dobru praksu i vrhunske rezultate – zaključila je gospođa Gajić.

Prisutnima se potom obratio i predsednik Sportskog saveza Beograda, Vlada Krstivojević.

– Ovo je vrlo važan korak u unapređenju sporta u Beogradu i sporta uopšte. Savez je od ove godine dobio zaduženje od Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda da organizuje i vodi školski sport. Prethodnih dana organizovali smo finalna takmičenja u košarci i rukometu i tek tada uvideli kakav potencijal leži u školskom sportu. Nadamo se da ćemo ovim partnerstvom uspeti da podignemo sport na jedan viši nivo – rekao je gospodin Krstivojević i poručio našim studentima da su vrata Saveza za njih uvek otvorena.