Beograd, 27.10.2015. godine

Dvostruke, uzastopne, šampionke Srbije, odbojkašice novobeogradske Vizure u sredu, 28. oktobra, polaze u svoj drugi evropski šampionski pohod. Utakmicom protiv francuskog Kana otvoriće ovogodišnju Ligu šampiona za odbojkašice. Tim povodom je, u njihovom hotelu New Belgrade, održana konferencija za medije na kojoj je najavljena predstojeća utakmica i evroligaška sezona, ali su i predstavljene dve izuzetno talentovane pionirke, kao budućnost kluba, potpisani su sponzorski ugovori sa dve kompanije i Sporazum o saranji sa Fakultetom za sport.


Stoje:  Željko Tanasković, Nataša Čikiriz, Ljiljana Ranković, Milena Dimić, Sara Carić, Aleksndra Georgijeva i Ivan Steljić.
Sede: Korugić Milanko, Zoran Radojičić, Dragoslav Jocić i Bojan Sekulić

O predstojećoj utakmici govorili su Zoran Radojičić, predsednik kluba, prvi trener i proslavljani reprezentativac, svojevremeno kapiten nacionalnog tima, Željko Tanasković, kao i igračice Ljiljana Ranković, kapiten i Nataša Čikiriz i Milena Dimić.

Nataša Čikiriz, Zoran Radojičić, Željko Tanasković, Ljiljana Ranković i Milena Dimić

U drugom delu konferencije medijima su predstavljene dve izuzetno talentovane pionirke, Sara Carić i Aleksandra Georgijeva, na kojima OK Vizura planira i gradi svoju budućnost, gde sebe vidi u ravni sa najboljim evropskim ekipama, kako je to pojasnio trener mlađih kategorija OK Vizura i selektor pionirske reprezentacije Srbije, Ivan Steljić.

Željko Tanasković, Sara Carić i Aleksandra Georgijeva

Na kraju ovog druženja sa medijima upriličeno je potpisivanje sponzorskih ugovora OK Vizura. Predsednik kluba, gospodin Zoran Radojičić imao je lepu obavezu da potpiše ugovor sa tehničkim partnerom, svetski poznatim brendom ASICS, koga na teritoriji Balkana zastupa beogradska kompanija Univers-Co. u čiji ime je direktor, gospodin Dragoslav Jocić, potpisao pomenuti ugovor.

Korugić Milanko, Zoran Radojičić, Dragoslav Jocić i Bojan Sekulić

Da dobar sportski rezultat i odgovoran rad privlače uspešne kompanije potvrđeno je i ovoga puta. Iako je teško vreme u domaćoj ekonomiji, pogotovu poljoprivredi, mlinarsko preduzeće Sole Komerc iz Dobrinaca, nadomak Beograda, je prepoznalo svoj interes i odlučilo da sponzoriše ovaj uspešan sportski kolektiv. Ugovor je potpisao gospodin Milanko Korugić, upravnik mlina i silosa.

Na kraju, ali ne manje važno, bilo je predstavljanje saradnje OK Vizura i Fakulteta za sport, koja traje, bezmalo, godinu dana, ali je sada i ozvaničena. Sporazum su potpisali gospodin Zoran Radojičić, predsednik OK Vizura i Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta za sport. Tom prilikom zahvalili su se velikom broju prisutnih novinara na pažnji koju su posvetili najmlađoj evroligaškoj odbojkaškoj ekipi i istakli važnost potpisanog sporazuma koji, između ostalog, predviđa akademsko obrazovanje odbojkašica i trenera OK Vizura, zajedničku realizaciju kampova i seminara, kao i permanentnu kontrolu treniranosti odbojkašica svih uzrasnih kategorija.

Zoran Radojičić i Bojan Sekulić. Između njih je Dragoslav Jocić

Klub koji nacionalnim selekcijama Srbije doprinosi sa dvadesetak igračica zaslužuje svu pomoć, a Fakultet za sport će uložiti napore da se tim devojkama omogući, da uz svoju sportsku karijeru izgrade i akademsku, da sa njima rade visokoobrazovani treneri i da jednog dana te dame, i drugi sportisti, budu stubovi modernog srpskog društva.


Nataša Čikiriz, Ljiljana Ranković i Milena Dimić

Pogledajte prilog medijskog partnera Fakulteta za sport, Sport Network-a, putem LINKA.