Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ kontinuirano podržava aktivnosti koje se tiču edukacije košarkaških statističara. U prostorijama našeg Fakulteta na Novom Beogradu pre početka takmičarske 2017/2018 godine održani su seminari za statističare regionalne ABA i domaće KLS, a 7. februara i radionica za statističare Prve B muške i Prve ženske košarkaške lige Srbije.

Dobrodošlicu i uspešan rad svim učesnicima poželela je prof. dr Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport, a seminar je držao Oleksij Naumov iz kompanije Genius Sport.

– S obzirom da se Košarkaški savez Srbije odlučio da promeni softver kojim će se voditi statistika na utakmicama Prve B muške i Prve ženske lige, moj posao je bio da na pravi način obučim ove statističare za rad. Mislim da će im znanje koje su stekli na ovoj radionici biti dragoceno pre svega zbog činjenice da naša kompanija sarađuje sa FIBA i da se naša platforma koristi za vođenje statistike na svim utakmicama koje se organizuju pod okriljem svetske kuće košarke – konstatovao je Naumov koji je već drugi put gost Beograda:

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo na Fakultetu za sport, uslovi za rad i realizaciju ovakve vrste seminara su odlični što je presudan faktor da naš rad bude uspešan – zaključio je Naumov.