Upis na Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“početak je ostvarenja još jednog životnog cilja za košarkaškog reprezentativca Srbije i jednog od najboljih igrača Partizana u prošloj sezoni Ognjena Jaramaza. Sjajni bek izabrao je studijski program Trener u sportu, a shodno uspešnoj poslovno-tehničkoj saradnji koju Fakultet za sport već šest godina ima sa beogradskim crno-belima, Jaramaz će biti stipendista našeg Fakulteta, a ujedno i kolega sa kapitenom „parnog valjka“ Novicom Veličkovićem.

– Ideja da upišem fakultet i nastavim sa obrazovanjem je postajala dugo, praktično od kada sam završio srednju školu. Međutim, brojne obaveze koje sam imao kao profesionalni sportista oduzimale su mi mnogo energije, a problem je bio i kako sve to vremenski uklopiti. Takođe, nisam sa sigurnošću mogao da znam da li ću i koliko dugo ostati u Srbiji. Ali, igrajući u Partizanu i živeći u Beogradu, uz sve pogodnosti i uslove koje nudi Fakultet za sport, poklopile su se sve kockice da počnem da radim na ostvarenju još jednog životnog cilja, a to je dobijanje fakultetske diplome – kaže Ognjen Jaramaz i dodatno objašnjava zašto je izabrao baš Fakultet za sport:

– Ovaj fakultet će mi na najbolji mogući način omogućiti da proiširim svoje znanje iz oblasti sporta. Kao neko ko je ceo život u košarci i ko u perspektivi, odnosno po završetku igračke karijere želi da ostane u sportu, smatram da je Fakultet za sport idealna opcija za mene, s obzirom na prilagođenost studija mojim trenažno-takmičarskim obavezama. Vrlo bitna stvar za mene je i nastavni kadar i kvalitet profesora koji predaju na Fakultetu za sport koji je fantastičan. Između ostalih, tu je i profesor Vladimir Koprivica sa kojim sarađujem u Partizanu, a sada ću imati priliku da od njega učim i na fakultetu – istakao je Jaramaz.

Iako je privatna visokoobrazovna ustanova Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na godišnjem nivou stipendira oko 40 perspketivnih sportista i stručnjaka i time u značajnoj meri pomaže i podržava srpski sport:

– Mislim da je to fanstastična stvar, sjajan primer koji bi mogli i drugi da slede. Privilegovan sam i ponosan što sam deo jedne takve priče. Vrhunska je stvar što je Partizan ostvario ovu saradnju, još jedan dokaz da je veliki klub koji na razne načine brine o svojim igračima.

Predsednik Saveta Fakulteta za sport Bojan Sekulić i Ognjen Jaramaz

Kada govori o narednoj takmičarskoj sezoni, Jaramaz ima samo jednu misao:

– Da na pravi način dovršimo posao iz prethodne sezone koja je prekinuta iz dobro poznatih razloga. Nadam se da ćemo osvojiti trofeje koje minule takmičerske godine nismo bili u prilici da osvojimo, iako smo na osnovu kvaliteta tima i prikazane igre bili na pravom putu – rekao je Jaramaz i potom kratko prokomentarisao lični učinak i činjenicu da je odličnim partijama zauzeo mesto i u nacionalnom timu:

– Na prošlu sezonu gledam kao na najbolju u toku dosadašnje karijere, a cilj mi je da u sledećoj napravim iskorak i odigram još bolje. Što se tiče reprezentacije, imao sam priliku da igram kvalifikacije sa mnogo značajnijom ulogom nego ranije. Mislim da je fantastična stvar za mene što sam se našao na spisku slektora Kokoškova i za pripreme na Kopaoniku koje su doduše otkazane zbog nepovoljne epidemiološke situacije. To je veliki podstrek za mene i potvrda da treba da nastavim da radim kao i do sada – zaključio je Jaramaz.