Znanje je najmoćnije oružje sa kojim raspolaže Petar Koprivice. Apsolvent na studijskom programu Trener u sportu na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ ponovo je na listi najboljih studenata.

Sa prosekom 10, Petar je i ove školske godine nagrađen umanjenjem školarine za 500 evra.

Mislim da je ovo najbolji dokaz kako se Fakulet za sport ponaša prema svojim studentima. Rad i znanje su ovde uvek na ceni. Svima nama mnogo znači sa finansijske strane umanjenje od 500 evra. Međutim, meni je još važnija pažnja i profesora i rukovodstva Fakulteta, koji nas ovim gestom motivišu da budemo još bolji“, istakao je Koprivica.

Petar je na Fakultet za sport sa jasnom idejom šta želi da dobije.

Trenerski poziv me oduvek privlačio. Na Fakultet za sport sam već došao sa određenim znanjem iz prakse, ali sam želeo da ga prati i adekvatna teorijska podloga. Profesor Adam Petrović mi je to lepo predstavio citirajući Kanta „Teorija ne može da oseća, praksa ne može da misli“. I to je zaista tako. Morate da budete potkovani i teorijskim i praktičnim znanjem. To je na Fakultetu za sport spojeno na briljantan način“.

Sve to ne bi bilo izvodljivo bez izrazito kvalitetnog nastavanog kadra.

Rekao bih da je to najveća prednost našeg fakulteta. Katedre drže ljudi koji su ostvarili izuzetne rezultate u praksi, a sa druge strane na pravi način svoje znanje prenose studentima. Uvek su dostupni za svako pitanje, za bilo koju pomoć. Mnogo stvari vezanih za struku sam ovde naučio“.

Koprivica radi već pet godina u teretani „Metamorfozis“, koja se bavi telesnom transformacijom, odnosno pomaže ljudima da dovedu svoje telo do maksimalnih rezultat.

Konkrentno u mom poslu postoji dosta jaka veza između sporta i medicine. Znanje koje sam dobio na predmetima Higijena i ishrana, Funkcionalana anatomija, Sportka medicina je neprocenjivo. Drago mi je što sam video da se ja razvijam u pravom smeru i da sve ono novo što naučim na Fakultetu za sport mogu da primenim. A to je valjda i suština studiranja“, kaže Petar Koprivica.

Osnovne studije polako privodi kraju, ali Petar ima velike ambicije što se tiče daljeg akademskog obrazovanja.

Želim da upišem master na našem fakultetu, ali možda i na Medicinskom fakultetu. Videćemo koliko je to izvodljivo, mada verujem da je uz pravu organizaciju sve moguće. Neophodno je da u ovom poslu kojim se bavim stalno idete korak napred, stalno stičete nova znanam jer je to jedini način da budete uspešni“, zaključio je Petar Koprivica.