Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ trudi se da što je moguće više podstiče svoje studente da se bave sportom. Posle organizovanja škole skijanja na Kopaoniku minule zime, naš Fakultet odlučio je da plaćanjem kotizacije podrži sve studente koji su želeli da učestvuju na 31. Beogradskom maratonu.

Sa ponosom možemo da kažemo da smo na ovogodišnjem Beogradskom maratonu imali petoro predstavnika u sve tri trke. Nenad Vučićević učestvovao je u trci zadovoljstva, u polumaratonu takmičili su se Anja Ilić, Petar Benderać i Bubakar Sili Dialo, a u maratonu naš predstavnik bio je Marko Jelenković. Stručnu podršku davao im je doc. dr Nemanja Ćopić profesor na Katedri za trenere u sportu.

Trku u dužini od 21 kilometar Anja Ilić istrčala je u vremenu sat i 55 minuta, pet minuta brže kroz cilje prošao Petar Benderać, dok je najbolje vreme u polumaratonu ostvario Bubakar Sili Dalo. On je ovu deonicu prešao u vremenu 1:34:45.

U najtežoj atletskoj disciplini, maratonu, Marko Jelenković je nažalost bio primoran da odustane na 35 kilometru zbog bolova u kolenu, ali svakako zaslužuje sve pohvale što se odvažio da se okuša na trci u dužini od 42 km i 195 metara.

Naši studenti Anja, Nenad, Petar, Bubakar i Marko zaslužuju sve pohvale i čestitke.