O lepoj atmosferi i dobrom druženju koje vlada na Fakultetu za sport svedoči i sledeća priča.

Svetsko prvenstvo u fudbalu „kad mu vreme nije”, usred jesenjeg semestra, naši studenti su iskoristili da zajedno bodre reprezentaciju Srbije na Mundijalu u Kataru. Fakultet za sport im je omogućio da duel između našeg nacionalnog tima i Kameruna, u drugom kolu grupe G, koji odigran u neuobičajeno ranom terminu, gledaju u amfiteatru naše ustanove – i da, ujedno, lako stignu na predavanja i vežbe koje su imali tog prepodneva i popodneva.

Prisutni su bili studenti više generacija i smerova, koji su tako imali priliku i međusobno da se druže, kao i njihovi profesori i drugi zaposleni. Atmosfera je varirala od radosti do razočaranja, od aplauza do neverice zbog propuštenih prilika, što je dovelo do toga da su sa pomešanim emocijama po završetku utakmice produžili dalje, u nove obaveze na fakultetu tog dana.

Takođe, studenti su imali priliku i da prognoziraju ishod ove utakmice, a najuspešniji i najsrećniji su nagrađeni knjigama u izdanju Fakulteta za sport – „Biti četvrti: šampioni bez olimpijske medalje”, autora Predraga Bajića i studenata sportskog novinarstva i „Nisam stigao ni da ostarim”, autobiografije našeg proslavljenog džudiste Vuka Rašovića, za uspomenu na zajedničko druženje. Iako to druženje nije okončano i pobedom fudbalske reprezentacije Srbije, ostala je nada da će biti bolje protiv Švajcarske.