Već 11 godina se bavi atletikom. Kraljicu sportova obožava od malih nogu toliko da pamti dan kada je počela da trenira. Za Ivanu Ognjanović 10. septembar 2006. godine ima posebno mesto u srcu, jer je tada ostvarila svoj veliki san – otišla je na prvi trening.

– Sećam se da je moj brat u poštanskom sandučetu pronašao letak kojim se reklamirao Atletski klub „Nikola Tesla“. Kao mala sam obožavala atletiku i maštala sam da počnem da treniram. Kada je došla na red ta famozna nedelja, kada je bio zakazan prvi trening za nove polaznike, rasplakala sam se od uzbuđenja. Od tada, svake godine na neki moj način obeležavam taj 10. septembar jer atletika ima posebno mesto u mom srcu – počinje svoju priču Ivana Ognjanović.

Od tog trenutka Ivana je osvojila preko 70 medalja na raznim takmičenjima. Višetsruka je šampionka Srbije u troskoku u dvorani i na otvorenom, a više puta je bila i prvakinja naše zemlje u sedmoboju. Poslednjih godina je redovna članica reprezentacije Srbije, a zanimljivo je da je trofeje osvajala i u skoku udalj i bacanju koplja. Nekoliko puta imala je priliku i da se takmiči sa našom najvećom atletskom zvezdom Ivanom Španović:

– Ona je zaista posebna u svakom smislu. Takmičile smo se poslednji put na Kupu Srbije na stadionu „Rajko Mitić“. Ivana je fenomenalna, ali mislim da o njoj najbolje govore njeni rezultati.

S obzirom na veliku ljubav koju ima prema atletici želja Ivane Ognjanović je da i po završetku profesionalne karijere ostane u ovom sportu:

– Zato sam i izabrala studijski program Trener u sportu. Za Fakultet za sport Univreziteta „Union – Nikola Tesla“ sam čula od druga koji živi u Novom Sadu, takođe je atletičar i student na ovom Fakultetu. S obzirom na sve pogodnosti koje imaju aktivni sportisti sigurna sam da sam napravila pravi izbor. Obrazovanje koje ću dobiti i diploma koju ću steći će mi mnogo značiti da kada završim karijeru nastavim da se i dalje bavim atletikom. Za mene je to najvažnije.

Atletičarka Crvene zvezde ima velike ambicije u nastavku karijere i jasno postavljene ciljeve:

– Pre svega želim da me zaobiđu povrede koje su me onemogućile da učestvujem na dvoranskom Prvenstvu Evrope u Beogradu. Želja mi je da ostvarim skok preko 13,5 metara što bi mi omogućilo učešće na internacionalnim mitinzima, a glavni cilj je da pokušam da ostvarim normu za učešće na Evropskom prvenstvu 2018. – zaključila je Ivana Ognjanović.